s7 300 backup alınması

omr.yldrm

Üye
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar plc den backup alma ve alınan backupı simatik managerda açma ile ilgili bilgisi olan var mı
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Simatic Manager ile CPU ya MPI portundan bağlanıp online olduktan sonra PLC menüsünden Upload seçeneği iel programı alabilirsin.
 
cevaın için teşekkür ederim gandalf.elimde bazı sistemlerin backupları var onları programda nasıl açacağım.bu konuda bilgin varsa peylaşırsan memnun olurum.
 
Simatic manager da file menüsü altında Retrieve e tıklayıp açılan pencerede backup ı seçip (zip uzantılı dosya) açabilirsiniz.
 
Simatic Manager altında herhangi bir proje açıkken File >> Archive menüsü ile var olan projenizin ydeğini alabilirsiniz, aynı şkilde Simatic Manager altinda File >> Retrieve menüsü ile de yedek alınmış projenizi Simatic Manager altında açabilirsiniz.
 
backup ı tarif ettiğiniz şekilde programda açmaya çalışıyorum alttaki uyarı çıkıyor.sorun ne olabilir.bilginiz var mı.

you can only open the project or library BackUp0212 in C:\Siemens\Step7\S7proj\BackUp02 or objects within it if the Windows Regional and Language Options is set to 'İngilizce(A.B.D.)'.
 
Sorun aynen dediği gibi dil seçeneğini Windows Regional and Language Options dan İNG abd yap sorun çözülür.Daha sonrada project settings den multi lang. seçip problemi tamamen ortandan kaldırırsın
 
Eğer programın yazıldığı PC'nin dil ayarı İngilizce ve sizin kullandığınız PC'nin dil ayarı Türkçe ise böyle sorunla karşılaşırsınız. Çözüm için altugozden'in önerdiği yolu denemelisiniz.
 
Merhaba
altungozen yolunu denediğim halde sorun giderilemedi.Başka çzöüm yolu var mı acaba.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,357
Mesajlar
916,985
Kullanıcılar
450,218
Son üye
ORHAN54411987

Yeni konular

Geri
Üst