s7-200 XP Bağlantı Sorunu

vctmgnt

Üye
Katılım
26 Nis 2009
Mesajlar
61
Puanları
1
Arkadaşlar s7 200 plc ile masaüstü bilgisayarı haberleştiremiyorum.Com,ları değiştirdim adersleri değiştirdim, 9.6 yı 19.2 yaptım, yani comminucation ve set pg/pc interface deki bütün ayarları değiştirdim ama sonuç yine aynı, genelde aşağıdaki hatayı veriyor.Sistem xp sp 3;plc s7 200 cpu 212 program step 7 microwin v4.0 sp1.Birde plc de manuel diye bir olay var mı?Manueli indirmem gerekiyor diye de birşeye rastladım.kablo üzerindeki switchler 0100.(9.6 için).Kablo iki ucu seri portlu kablo(4 switchli). Sorunu çok merak ediyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar

Resimde sağ tarafta Adres sıfır olarak görünüyor. Normalde default olarak o adres ikidir. Birde arama yaparken "search all baud rates" seçeneğini işaretle. Tüm hızlarda arar.

iyi çalışmalar
 
Denedim tüm hızlarıda aynı hatayı veriyor.
 
Yüklü olan xp sp3, step7 microwin ise sp1 bunun da sorun olcağını sanmıyorum.
 
Merhabalar

PLC adresi sıfır görünüyor demiştim. Onu değiştirdin mi?

iyi çalışmalar
 
Evet 0-1-2-3 hepsini yaptım.Yani ordaki ayarların hepisini değiştirdim sonuç aynı.Başka bişe olmalı.Düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum format bile attım bilgisayara yine aynı hata :)
 
Merhabalar

Hata kablo, yada bağlantı ayarı olan baudrate, adres vs. hatası. PLC yi göremiyorsun. Microwin yada pc kurulumu ile ilgili değil. Çok acilse pc'ne uzak bağlanıp bakabilirim. Yada başka bir kablo temin edip dene.

iyi çalışmalar
 
Nasıl bağlanıcan hocam :)
 
sadece fikir olsun diye söylüyorum x64 değil dimi
 
aynı sorun bendede var ne yaptıysam olmadı iki farklı pc den denedim sonuç yok.uğraşıcaz biraz daha
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst