s7-1200 set sorunu.

huba84

Üye
Katılım
13 Eki 2009
Mesajlar
85
Puanları
1
Yaş
36
merebalar s7-1200 ile step motoru puls kontrol modunda süren bir proje yapmaktayım. bu projede şöyle bir sorunla karşılaştım. start butununu set ettiğimde M5.0 çıkışını SET etmesini istiyorum fakat M5.0 set edilemiyor. merkerde bir değişiklik olmuyor. acaba sorun nedir. bana çok mantıksız geldi 1200 le de bu 3 projem aslında..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
M5.0 adresini başka network te kullandıysan... SET,RESET,COIL çıkışlarını kontrol et. Veya M5.0 adresini iki farklı networkte (SET) komutunu kullandıysan aktif olmayabilir.

Kesin sağlama için SADECE network 1 de M5.0 SET ve RESET komutları ile çalışıp çalışmadığını kontrol et. Eğerki çelışıyorsa söylemiş olduğum gibi bir durum söz konusudur...
 
peki set reset komutları aynı merker için farklı networklerde kullanmam ne gibi bir sorun yaratır. yani program akışında farklı yerlerde set etmem veya resetlemem gerekecek. bu şekilde kulanılmaz mı diyorsunuz ?
 
Son düzenleme:
Tek bir network te kullanırsın (SET,RESET)... Herhangi bir networkte yardımcı kontak (M?,?) vasıtasıyla; SET ve RESET Komutlarını ilgili olan networkte aktif yada pasif yapabilirsin.
 
cuma günü makinanın başında bu şekilde deneyeceğim. gerçekten bunu yeni duydum teşekkürler.
 
Set le beraber, programdaki hatadan dolayı resetede komut veriliyorsa ve reset, set bloğunun altındaki bir satırdaysa kontak sürekli reset de kalabilir ve setlenmez, buna da bir göz at derim.
 
hiç reset komutu yazmadanda denedim fakat set olmadı. bundan önceki projemde set komutlarını farklı networklerde kullandım bir hata vermeden çalışmıştı. acaba motion kontrolle ilgili bir durum olabilir mi diye düşünmekteyim.
 
örneğin aynı blokta "MC_Power_DB".Enable bitini set ediyor. fakat Merkerleri etkilemiyor ?
 
Bildiğim kadarıyla tia portal da farklı networklerde birden fazla satırda aynı output ya da merker set edilebiliyor. Bunda sıkıntı olmaması lazım. Setlediğin Enable bitini alt satırda merker i set etmek için kullanmayı deneyebilirsin.
 
aynı merker farklı satırlarda set edilebiliyor. birçok projede de kullandım. siemenslede görüştüm bu konuyu benim hatam farklı bir şeymiş.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,490
Kullanıcılar
450,122
Son üye
sokur53

Yeni konular

Geri
Üst