Sıcak hava üflemeli havya takımı hak.

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
İyi günler ustalarım. Uzun zaman düşünmelerden sonra sıcak hava üflemeli havya setini aldım. Kullanma kılavuzunda sıcak havayı 250-300 derece arasında kullanmanız tavsiye edilir diyor. Aynı zamanda hava aralığını arttırın demiş ama kaç olacağını söylememiş. İnternette videolarda biraz baktım 450 derece hava aralığı da 5-6 arası demiş. Sizin fikirlerinizi alabilir miyim? Kaç derece ve hava aralığı ne olmalı?
http://urun.gittigidiyor.com/yapi-m...8-uflemeli-ve-sabit-kalem-havya-set-225506891
 
SIcak hava 250-300 derece hava aralığı en son da yani 8'de olacakmış. Satın aldığım yetkiliye sordum cevap geldi.
 
selam hocam,

ben genelde bu sıcaklık yada kademeye pek bakmıyorum. Bir kaç kullanımda zaten el alışkanlığı olacaktır. Birkaç hurda cihazda denwmw yap hocam fazla ısıttığını anlarsın lehim çurur yada kart yanar. Dersinki sıcaklık fazla. Ne zaman lehim dondu soğuk dersin bunun bir eşik değeri var onu tutturdun mu artık sorun kalmaz. Biraz alıştırma yap hocam.

Kolay gelsin.
 
Evet ustam biraz alıştırma yapıp birkaç tane söktüm. Gerçekten süper bir cihaz. Bu işin içinde olanlar için muhakkak bulunması gereken bir cihaz. Yüzey montaj entegreleri sökmek için değişik teknikler var olsa da bu cihazın kullanım kolaylığının yerini tutamaz. Kullanım kılavuzunda sıcak hava arttırınca hava aralık kademesini arttırın yoksa rezistansı yanar diye bir uyarı oldugu için tırstım. En iyisi hava aralık kademesi sonda derece ise 300 olsun. 450 derece denedim cabuk lehimler eridi 300 derecede azıcık gec oldu ama daha çok hoşuma gitti. Yine de farklı tecrübeleri olan ustalarım bilgilerini bizimle paylaşırsa sevinirim. Ayrıca sırada krem lehim ve lehim fitili var. Onları da almam lazım. Lehim pompasıyla yüzey montajdaki lehimleri sökmek biraz sıkıntılı gibime geliyor. Denemedim ama genelde lehim fitili kullanıyorlar. Ayrıca flux da alacağız galiba.
Bu arada hanım kutuyu felan gördü yine sen ne aldın dedi Allah'tan geçiştirdim yakayı ele vermedim. Bu gidişle bu cihazların içinde beni boğacak.:p
 
Ben de aldım ama öyle her gün elimde olan bir şey değil bilgisayarcı arkadaşım almıştı istasyon olarak kısa sürede arızalandı demişti garantiden de kabul etmemiş satıcı. 1-2 vidyo baktım düğmeyi düşük konuma alıp biraz bekletip arttırıyor 3-5 sn. kapatırken yine aynı davranıyordu sanırım ömrünü bu şekilde uzatıyor, lehim fitili dediğin sanırım örgülü bakır, ona para vermen gerekmiyor hurda atıl anten kablon varsa özellikle bakır örgülü dışını içini çıkartıp kullanırsın.
 
;):cool::cool:hocam artık anakart v.s. Arızalarımızı sana gondeririz.
 
Satıcıyla irtibata geçtim bana devamlı hava aralığı sonda bulunsun diye yazmış. 300-350 derece arasında kullanıyorum. 3-5 tane entegre söktüm . Hatta bir laptop vardı çalışıyordu ama ekrana örüntü gelmiyordu ekran kartının çevresine sıcak hava tuttum düzeldi. İlk icraatı başarılıydı bu cihazın. Kısa sürede de bozulursa artık şansımıza. Ben de çok kullanmam takım hastalığı var işte.
Serkan ustam tamamiyle bozulmasını istiyorsan gönder.:D
 
Bir ustayı aradım 380 derecede hava aralığı 6'da olması gerekiyor yoksa cihaz arızalanır dedi. Kafam karıştı.
@tekin126 ustam nerelerdesin? Siz bu cihazı kullanıyorsunuz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,257
Mesajlar
916,262
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst