Sürekli patlayan IGBT sorunu

2YoyB0.jpg
Gate tabi ki hiçbir zaman boşta kalmıyor, drivera bağlı ve sürekli 0 volt potansiyelde. Patlama rezistans bağlıyken olmuyor zaten, et üzerine dokundurulmuş durumdayken oluyor.

Gate 2 emetör arasında kafa kafaya bağlanmış 18V zenerler de var. Snubberlık bir durum yok çünkü voltaj pikleri oluşmuyor zaten IGBT yi yavaşlattım yumuşak açıp kapıyor (6-7 us arasında).

Uzun bir süre stabil çalışma sonrasında olmadık bir zamanda kısa devre olarak bozuluyor.

Igbt yi her zaman devreye hızlı sokup yavaş çıkartmak gerek. Bu birr. İkincisi eğer bir süre sonra yanıyorsa özellikle soğutmadan dolayı malzeme bozulabiliyor. Snubber şart bu da üçç
 
kondansatör üzerinden bir IGBT boşaltmak di/dt degerinin aşılmasına sebep olabilir (bu akın cok kısa da sürse delinme yapar ) ıgbt ısınmıyor dediğiniz için ben bu ihtimal üzerinde duruyorum.
 
senin igbt anlaşılan peek akımdan bozuluyor. Onun için igbt nin emiterine 12 amperde 0.6 volt oluşturmak için 500 m. ohm direnç bağla. igbt emiteri ile şasi arasına. bc337 nin beyzini emitere , bc337 emiterinide şasiye bağla kollektörünüde igbt nin gate ucuna bağla. gate ucundaki kapasitörü küçük seç. böylece igbt artık akım sınırlamalı olarak çalışacaktır. eğer peek akımdan kaynaklanan arıza varsa çözülmüş olacaktır.
 
Hort
omron 3g3mv - a2015 inverter sürücümün igbt si ve bir kondensatörü gümledi , bu sebeple forumu kurcalarken bu başlığa daldım, merakla okuyorum , sorun ve çözüm önerileri derken bir "sucuk" kelimesi geçiyor , acaba sucuk tabir edilen bir cihaz mı var ki? diyorum ve sonra bakıyorumki olay gerçekten sucuk sosis üzerine ve ben şok :d cahilliğime verin de abiler bunca bilgi birikim donanımı bi sucuk için harcamayın. benim igbtye bi el atın :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,679
Kullanıcılar
449,950
Son üye
Krşt.alg

Yeni konular

Geri
Üst