Ruzgar jeneratoru motoru.(Permanent magnet motor)

denizdibi

Üye
Katılım
23 Kas 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
71
Merhaba,
1.5HP gucunde ruzgardan elektrik uretmeye yarayan manyetik bir motordan cikan 4 adet kablo var.Kablolarin renkleri;mavi,kirmizi,siyah.Kirmizi + kutup,siyah - kutup.Iki adet mavi kablonun islevini ve ne oldugunu bilemiyorum.Bilen biri bu konuda bana yazarsa sevinirim.Tesekkur ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
fotolarını ekleyebilirmmisin .manyetik firen bobinleri olabilir ,devir sensörü olabilir ,aküden yolverme olabilir,omajı düşükse 1, ve 3, şıklar olma ihtimali yüksek kolay gele.
 
Tesekkur ederim,bu bilgilere gore degerlendirme yapacagim.
 
ferit bey merhaba engin bilginize güvenerek bir sorum olacak, Emin değilim ama sanırım 1 kv lık bir normal elektirik motoru ve bunun rotorunu tornalattım 8x8 ebatında silindir mıknatısı 7 şer adet 26 sıra DSCF4261.jpgDSCF4262.jpgrotor üzerine konumlandırdım ama sadece 3.5 volt verdi normalmidir
 
Örnek aldığınız motorun da resmini koysanız bence dünya kadar fark var... Vidyoyu da bulun izleyin demiştim
 
Yok bunu kastetmedim megnet motorun resimlerini bekliyordum zira bariz fark var silindir gövdeyi neye göre sipariş verdin
 
ba lent, bu motor uzun zamandır garajda duruyordu ve ben bunu üreteçe çevirmek istedim ve 190 tane 8mm çapında 8mm uzunluğunda neodmium mıknatıs ve bunu sincap kafesine yerleştirdim 26 tane sincap kafesi var ve her sıraya 7 tane mıknatıs kullandım ve sıralamayı N-S-N-S olarak tamamadım en sondan 2 tanesi S oldu :) 3 gündür diyebilirim uyumadım ve nihayi sonuç 3,5 volt aldım 4 volt olmadı yaptığım rotorun tekrar resimlerini atıyorum bu arada bu videodan esinlendi (?????????? ?? ??????? (??? ???????) - YouTube) bu videodakinin aynını yapmak iatedim ama olmadı. Silindir 89,9 mm bunu 9mm torna yaptırdım bir boruyu deldim 182 yerinden ve mıknatısları taktım, ama olmadı 3,5 volt aldım:(
DSCF4243.jpgDSCF4251.jpgDSCF4254.jpgDSCF4261.jpgDSCF4262.jpg
 
Sayın x yılmaz Bey;
Konu hakkında çok detaylı bir bilgim yok fakat anladığım kadarıyla rotorda değişiklik yapmışsınız ama stator aynı şekilde duruyor. Statorun orjinal sargılarının sarım şekli enerji üretmenizi engelliyor olmalı diye düşünüyorum. Ürettiğiniz 3,5 volt da muhtemel sargı hatalarından dolayı oluşan bir emk dır.
Bir ihtimal de mıknatısların dizilimi yanlış olabilir. Yan yana n-s şeklinde dizilmeleri bir mıknatısın ürettiği gerilimi diğer mıknatıs sıfırlıyor olabilir. belkide en sonraki 2 tane s-s şeklindeki dizilim sayesinde 3,5 volt okundu :)

Dediğim gibi konu hakkında teorik olarak fazla bir bilgim yok, fakat bu sebepler enerji üretmenizi engelliyor olabilir.

Saygılar..
 
by lent teşekkür ediyorum bende aynı düşüncedeyim sanırım son 2 sıra s s oldu bundan dolayı elektirik aldım galiba bugün rotoru e bölüp bakıcam 2 kutup N 2 kutup S altı sıra n bunungibi 4 sıra 2 tanede boş bırakırsak olur sanırım, ayrıca sargıyı değiştirmedim:)
saygılarımla akşama muhtemel yazarım..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst