Rgb Şerit Led - yardım lütfen

umt2020

Üye
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
44
selam arkadaşlar. gecenlerde 5 metrelik iki parca olarak toplam 10 metre rgb serit led aldım renk kumandası ile. her biri 3.7 amperlik. elektronıkcı de ikisini tek adaptore baglarsan adaptor ısınır dedi ve ben de iki tane 5 amperlik adaptor aldım ve ayrı ayrı bagladım. fakat ıkı gundur seritlerden biri mor rengi ve beyaz rengi düzgün vermiyor. yani yandakı seritle aynı yaksam da ton farkı oluyor. mesela beyazı hafif sarı gıbı yakıyor. sorun nedendır acaba????
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşlar soruma cevap gelemedi. dikkatlice inceledim ,bu rgb şerit leddeki mavi ışık çok cansız yanmaya başladı. beyaz rengin de sarı gibi olmasının sebebi bu. acaba bu sorun düzeltilir mi, bağlantıdan olabılır mı ? yoksa şerit arızalanmış mıdır?
 
kardeş led işi bence hala yerine oturmadı...piyasada birçok insan bu işi yapıor.... ilk gün beyaz olan led ikinci gün sarı oluor.........senin led arızalanmış yapacan şey aldıın yere götürmek......sorun vtamamen kalite.......
 
adaptörün arızalı bence. degiştir düzelir.
 
adaptörün arızalı bence. degiştir düzelir.

öbür şeritin adaptoru ıle de denedım değişmedi. sadece leddeki mavi ışık cok cansız yanıyor . ama kırmızı yesıl sarı renklerde sorun yok. beyaz ısıgı da mavıyle bır yakarak olusturduğu ıcın beyaz rengı de tam veremıyor.
 
tek adaptörden iki şeridi çalıştır
öyle dene korkma bişi olmaz
 
beyaz renk olması için üç rengin de yanması lazım. anladığım kadarı ile senin şerit ledlerden arızalı olanda mavi renk arızalı. renk skalasına bakarsan beyaz için tüm ledlerin yanması, mor içinde mavi ve kırmızının yanması lazım. haliyle mavi bozulunca beyaz için yaktığında sarı, mor için yaktığında da kırmızı çıkacaktır. düzgün çalışmayan şeritte ya mavi ledi tam bağlayamadın ya da mavi led grubu arızalı. ama bence problem senin yaptığın bağlantı hatasında. konu adaptörle ya da akım ile ilgili değil.
 
peki her bir şerittr 3.7 amper yazmasına rağmen ben 10 metre şeritin tamamını 5 amperlik tek adaptorle çalıştırsam çok sorun olur mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst