RC osilatör seçimi ?

ahmetozken

Üye
Katılım
9 Eki 2007
Mesajlar
82
Puanları
1
merhaba arkadaşlar rc osilatörü kullanmak istiyorum ama programlarken kodların içinde nereye rc osilatörü seçeceğimi bulamadım.Yada sıra ile bir birinci led bir ikinci led yanan ve rc osilatör ile çalışan programın assembly kodlarını gönderebilecek olan varsa çok sevinirim
 
asm kodları mı kullanıyorsun yoksa pic basic mi?
asm için;
_CONFIG _CP_OFF &_WDT_OFF &_PWRTE_ON &_RC_OSC

KOD KORUMA KAPALI, WATCHDOGTIMER KAPALI,POWERONRESET AÇIK,RC OSILATOR
confıg den sonra boşluk olacak ama yazıda çıkmadı.
programlayıcı programın ismi nedir?
 
programlayıcı olarak winpicpr kullanıyorum.kodları yazıyorum osilatör olarak XT yazıyorum MPASM'da hex'e dönüştürüyorum oluyor fakat XT yazan yere RC yazıyorum MPASM hata veriyor.program sıra ile flaşör gibi bir birinci led bir ikinci ledin yanmasını saglıyor acaba böyle bir programın kodlarını bana yollayabilirmisin tabi RC osilatör ile olucak.ayrıca XT osilatör ile yazdıgım kodları winpicpr programında osilatör tipi olarak RC osilatörü seç diyorum bu sefer devreyi kurdugumda sadece birinci led yanık kalıyor
 
yada bana RC osilatörü ile çalışan herhangi bir devre ve kodları bulabilirmisin o kadar aradım ama hep XT osilatörü var
 
"...fakat XT yazan yere RC yazıyorum..." MPASM kullandığına göre mplab da programı yazıyorsundur. Helpinden bir bak bakalım XT yerine RC yazılırmıymış.
Program muhtemelen senden dahili mi harici mi rc osilatör kullanacağını, clockout verip vermeyeceğini belirtmeni bekliyordur.

Ayrıca kullandığınız mcu nun datasheetinde osilatör ayarlarının nasıl yapılacağı detaylı olarak anlatılmaktadır. Hatta osilatör seçim şeması bile var. Bir gözatın, sorunu kendiniz çözümlemeye çalışın. Size daha çok faydası olur bu yöntemin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,963
Son üye
farukeem31

Yeni konular

Geri
Üst