profilo pasifik5238 model çamaşır mak.arızası

Katılım
14 Kas 2008
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaşlar . tüm kontrol kalemi üyelerine hayırlı işler dileğimle. sizlere bir sorum olacak.profilo pasifik 5328 model makinam ilk başlama startında hiç su almamasına rağmen ( presostat borusu çıkmış konumda iken ) yıkama yapıyor.. presostat ölçümlerim sonunda sağlam görünüyor. mekanik komitatör de arıza olma olasılığı nedir. bu soruma cevap verirseniz memnun olurum. şimdiden hayırlı işler bol kazançlar dilerim..saygılarımla.
 
Son düzenleme:
selam arkadaşlar.. profilo 5328 pasifik kodlu makinası presostad hortumunu çıkardımmakina ilk yıkama programında iken su almamasına rağmen yıkama yapıyor. . presostadı çıkarıp ölçümünü yaptım. sağlam.. ( extra bir hortum takarak ohm metre ile ) kısa devre komütatördemi? yoksa karttamı anlayamadım. bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. herkese hayırlı işler,bol kazançlar dileğiyle . SAYGILARIMLA.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sayın teknik dogan:

Makinanızın elektronik kartı sadece hız kontrol işlemini yapmakta,programla bir bağlamı bulunmamaktadır .

Ayrıca yapı itibariyle kapı kilitlendiği andan itibaren motor yünlü devrine 28 devir /dakika dönmekte, beraberinde su almaktadır . Suyunu uygun seviyede adıktan 3 dakika sonra normal yıkama devri (56devir/dakika) hızla dönmektedir . Sizin arıza olarak düşündügünüz çalışma makinanın programında var olan bir özelliktir . hayırlı akşamlar
 
selam ali usta. hayırlı işler . vermiş olduğunuz bu bilgiden dolayı size teşekkür ederim. ancak anlayamadığım konu şudur.bir makina su almadığı sürece çalışmaması gerekmiyormu? yani musluk kapalı,presostat hortumu çıkmış olmasına rağmen,ön yıkama konumun da iken makina sanki su alma işlemini tamamlamış gibi hemen çalışmaya başlıyor. bu olay sizin anlatma şeklinizden şu sonucu çıkarıyor. makina su almasa bile kendi özelliğinden dolayı mı çalışıyor.? yani normalmi çalışması?. bu makinanın sahibinin bana verdiği bilgi çerçevesinde , bu makina sigorta attırmış. zaten bu neden den dolayı çıkamadım işin içinden. tekrar yorumlarsanız . ( tabi sizlere zahmet olmuyorsa ) teşekkürlerimi sunar. saygılar dilerim.
 
Sigorta çeşitli sebeblerden atar


1 ) Enerjinin makinanıza tam iletilememesinden (topraklı fiş priz temasızlıgından )fiş yanar
2 ) Makina girişindeki parazit filitresinden (gerilim ve frekansın ani degişimlerinden yanar)
3 ) Kapı kilidine rutubet veya su sıçramalarından
4 ) Rezinstans hatalarında
5 ) Motor yanma durumunda (su tahliye ve yıkama motorları)
Bu olasılıkların dışındaki sebebler tamamen yanlış montaj ve kablo ağıcına su kaçma nedenlerinden oluşur.

2.ci sorunuzsa ,program şalterinin dizaynından kaynaklanıyor (suçlu ararsanız o da dizayn mühendisleri)
 
beyinci ali ustaya ithaf..Vermiş olduğunuz bu bilgilerden dolayı size teşekkürlerimi borç bilir,
işlerinizde başarılar diler,bol kazançlı bir ömür dileğiyle güzel bir tatil temenni ederim.
 
peki ustam belkide makine programı bitirmemiş olabilirmi ? yani program yarım kalmış ve tekrar başlatıldıgında program kaldıgı yerden devam ediyor olamazmı ? bence ali ustam yani. ?¿ iptal ederse düzelir belkide. *
 
her arkadaşıma düşüncelerinden dolayı ayrı ayrı teşekkürler ederim. sağolun varolun
 
profilo pasific ocm 5128 makinanın kullanma kılavuzunu nasıl bulurum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst