Power Supply Uyumsuzluğu.

kartalgibi

Üye
Katılım
19 Haz 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
46
Selam arkadaşlar,
Bilgisayarımdaki Power Supply bozuldu ve yeni bir tane satın aldım. Ama, yenisini takarken büyük bir sorunla karşılaştım. Bozulan Power Supply 250W ve 20+4 pinliydi(Frisby), yeni aldığım ise 280W SATA ve 20+4 pinli(Boost), ancak yeni aldığımın 20+4 pinli kısımda şöyle bir farklılık gözüme çarptı; beyaz koblonun takılı olduğu pin yok ve köşedeki turuncu kabloların biri kahverengi bir kabloyla beraber bağlı. Yani daha açıkçası eskisinde beyaz kablo vardı, yeni aldığımdakinde beyaz kablo yok ve beyaz kablonun pin yeri de boş bırakılmış.

Ne yapmam gerekir? (Tabi, "git eskisinin aynısını al" demenin haricinde)

Bu arada şunu da belirteyim; Bu PC'yi diğer bir bilgisayarın 20 pinli PSU'si ile çalıştırıyorum ancak problemli çalışıyor, şöyle ki, ilk açılış bazen yapılamıyor ve enerjiyi kesip tekrar açılılış yapıyorum ve bazen böyle bir kaç kez deneme yapmak zorunda kalıyorum. Ama açılınca da normal çalışıyor.

Teşekkürler şimdiden.
 
Sorunumu çözemedim ama en azından şunu öğrendim; yeni nesil power supply'larda -5V(beyaz kablo) nun olmaması bir sorun teşkil etmez çünkü -5V çok eski bilgisayarlardaki ISA slot için gereken bir voltajdır. Bilginin kaynağı: Connecting 20-pin ATX PSU to 24-pin Motherboard, Adapter Info

Benim problemimin şu anki durumu şu; bilgisayarın başlatma düğmesine bastığımda fanlar dönmeye başlıyor ama ekran gelmiyor. (Ekran On-board, Anakart: ECS P4M900T). Bir kaç kez start-stop yaptıktan sonra tesadüfen ekran geliyor ve bilgisayar açılıyor. Açıldıktan sonra ise herhangi bir problemle karşılaşmadım. Bir de şu var; bir kaç kez aç-kapa işlemi yaptıktan sonra ekran geldiğinde anakarttan gelen sesler daha çoğalıyor, sanki başka bir şey daha devreye girmiş gibi. Oysa ekran kartı on-board ve fanı yok.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst