Pompa istasyonu

sumi

Üye
Katılım
11 Ara 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
42
arkadaslar selamlar,

yapacagimiz projede bikac pompa istasonunu merkesden Scada ile izleyecegiz. konuya yabanciyim, daha once boyle bir proje yapmis veya bilgisi olan arkadaslarin yardimina ihtiyacim var. kurulacak pompa istasyonlarinda bir problem yok ama kablosuz iletisim icin kullanilacak cihaz ve bu cihazin yerel ve merkezi plc ile nasil haberlesecegi konsunda bilgi sahibi degilim.. tesekkurler..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
biraz daha detay verirseniz yardımcı olabilirim mesela pompa arızaları termik bilgileri devir basınç sıcaklık gibi hangilerini kullanacaksınız.arakarındaki mesafe ne olucak.?
 
her pompa istasyonunda 2 adet atik su pompasi olacak. su seviyesi, pompa calisma sureleri, pompanin o anda calisip calismadigi, sebeke gerilimi, ana salterin konumunu izlenmek isteniyor. bir merkeze bagli 2 adet istasyon olacak merkez ile istasyon arasi mesafeler 1,5 km civarinda, iletisimi radyo modem ile yapmamamiz grekiyor.

tesekkurler
 
1-Rtu kullanılarak. 2-Rf modem ile.
Rtu kullanılarak: İski gibi büyük su şirketleri terfi merkezlerini merkezi bilgisayar sistemine bağlamak ve kendi içinlerindeki kontrolleri sağlamak için Rtu kullanırlar. Rtu'lar küçük bir bilgisayar olup içerisinde ladder formatında plc programı yazılır. Rf(telsiz antenleri) ile merkezi scada'ya dnp3 gibi protokoller ile bağlanır.
2-Rf modem: daha küçük uygulamalarda ise pompa istasyonlarına Modbus giriş çıkış modülleri ve rf antenler takılır. merkezi scada sistemi bu modüller ile haberleşerek sisteme set değerlerini aktarır veya okur. Sizin için bu daha uygun olur sanırım. Bazı firmalar Rf Input/outputlar da üretiyor. Türkiyede bu malzemeleri bulabilirsiniz. Genelde modbus protokolü ve telsiz anteni ile merkezi scada haberleşiyorlar. Scada modbus haberleşmesi ise bazı scada'larda mevcut mevcut olmayanlarda ise Opc server aracılığı ile yapılabilir.

WinTr Modbus protokolü mevcut olan scadalardandır.
WinTr Scada Software
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst