plc ye 220v

Katılım
24 Mar 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar siz siz olun plc ye 220 vermeyin olurmu ;D
 
olur da sebebinide soylersen daha acıklayıcı olur yasadıgın deneyımı bızede anlatır mmısın_?
 
ben 24DC volt beslemeli siemens s7 200 e 220 verdim ..
güzel bir patlama oldu :)
sonra besleme katındaki bir iki elemanı dğeiştirdik düzeldi.. adamlar yapmaışlar işde devreye kadar ilerleyememiş 220 volt..
 
arkadaşlar genelde besleme türleri cihazların üzerinde yazar
öyle kafadan her değerde voltaj verilmez ki
zaten bi elektrikçi bi devreye veya cihaza baktığında az çok onun dc mi ac mi olduğunu anlar
 
ya arkadaşlar bende biliyorum üzerinde yazdığını ama insanın kafasını dalgın olduğu problemi olduğu dönemler olabiliyo ben elektrik elek. mühendisiyim ve bu hatayı yaptım bu benim ac yi dc yi bilmediğim anlamına gelmiyo tamamen dalgınlık o yüzden yazayım dedim.artık tabikide daha dikkatli davranıcam ama olan plc ye oldu onuda engelleyemedik tabii.
 
geçmiş olsun. plc nin güç kaynağı yokmu?
 
Olur a rada sırada tek sen değilsin :)
 
Sn. yasarguroglu,

Gerçekten de yalnız değilsiniz, aynı olay benim de başıma geldi. Dalgınlığım yüzünden dizüstü bilgisayarımdan da oldum. Güney köprüsü uçtu ve bilgisayarım çalışmıyor.. :)

Ne olursa olsun dikkatli olmamız lazım. Bu bana büyük bir ders oldu eminim size de olmuştur.

Saygılar
 
dalgınlıkla monofaze invertöre 3 fazda vermekte bayağı heycanlı oluyor :D nasıl oluyor demeyin örnek monofaze bir omron alıyorsunuz yan etiketinde 220v yazar ama dalgınlıkya bakmıyorsunuz çünkü girişinde L1-L2-L3 yazısını görmüşsünüzdür bir kere bağlıyorsunuz sonra ;D :eek: ben yapmadım söleyim :D
 
Benim kariyerde bikaç örneği mevcut, üstelik devreye alma aşamasında :)

İlki türkiyenin sağlam telekom şirketlerinden birinde (inanın isim veremem :)) ) yaptığımız enerji otomasyonu işinde oldu. Sahada 40a yakın motorlu kompaktlardan var, açma kapama yaptırıyoz, 3mx2m mimik diyagram, Scada, opler var vs. kompaktlardan açık/kapalı bilgisi alıyoruz, 24v gidip gelio, işgüzar elemanlarımız 220v bulaştırmışlar :) telemecanique premium kullandık, 64lü inputlardan, 24v inputa gelmeden mimiklerdeki ledleri yakıodu, açık şalterlerdeki tüm ledler gitti, muazzam bi koku :) kulağına kurşun io kartlarında en ufak bi sıkıntı olmadı, mimiklerde baya bi işçilik çıktı tabi....

Bi başkasıda bi ilaç şirketinde yaptığımız su arıtma işinde, s7-200 kullandık, analog input kartına 220v :)) bi ultrasonik seviye sensörü wardı, krones marka, loop beslemeli, 24v gidio, 4..20 çıkıyo, 4..20 bi process recorderdan geçip analog giriş kartına. diğer giriştede endress+hauser iletkenlik ölçüm cihazı..... Muazzam bi patlama; sonuç: analog giriş off oldu.... iletkenlik cihazının sigortası attı, ultrasonik seviyo sensörünün güç katı patladı...

Geriden bakınca eğlenceli, içinde olunca inteharı düşündüren hamlelerdir :) Analog girişi değiştirdik, iletkenliğe sigorta, krones'te bedelsiz güç kartını değiştirmişti saolsunlar :)

Monofaze inverter'a 3 faz bağlanıp patlamasını duymuşluğumda var, temizinden sigorta attırıo :) bendeki mm420 0.75 kw'tı bişide olmadı :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,479
Kullanıcılar
450,121
Son üye
feritdogan71

Yeni konular

Geri
Üst