PLC S7 1200 MOTOR DURUŞ VE KALKIŞ ANINI BELİRLEME

maamed

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
36
İyi Çalışmalar Arkadaşlar;
PLC s7-1200 serisi bir plc kullanarak motor duruş kalkış zamanının saat ve tarih olarak bilgisini nasıl bir programlama yaparak alabilirim?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Burada eğer motor farklı saatlerde duruş kalkış yapıyorsa ki sanırım öyle ; her duruş kalkış saatinin program tarafından kayda alınıp word yada double word olarak hafızaya yazılması gerekir herhalde ; yeni çalışma duruş zamanlarında da bu bilginin silinmeden üzerine yeni bilgilerin ilave edilmesi gerekiyor . Bu mevzularda bencileyin dijital inputla basit uygulamalar yapmış PLC kullanıcılarını kasıyor baya . Tabi bu durumda illaki HMI de lazım bu bilgilerin izlenebilmesi için. Güzel mevzu ama üzerine biraz çalışacağım.
 
evde tia portal olmadığı için s7-200 ve 300 leri baz alarak açıklama yapıyorum. Öncelikle endirekt çalışma yapman gerek ve 1200 plc de varmı bilmiyorum ama 200 ve 300 cpu larda bu destek vardı. motor duruş için bir data blok ve ilgili q çıkışını düşen kenar, kalkış zamanı içinse gene farklı bir datablok ve yükselen kenar üzerinden 8 baytlık bir blok move komutu uygularsın. burada karşına çıkacak olan sorun her kalkış ve duruşta data bloklardaki aynı satırlara verinin yazılacağı gerçeğidir. Bunu önleyebilmen için blokmove komutunun adres çıkış kısmına endirek adresi işaret eden işaretçiyi yazman ve gene blokmove komutunun hemen altına aynı döngüde çalışacak bir toplama komutu kullanırsın (8 ile toplarsın) dolayısıyla bir sonraki kalkış veya duruşta blokmove komutu 8 bayt ileriki adrese bilgi yazacaktır.
 
böyle bir çalışmam var s7-1200 ile.en kısa zamanda paylaşırım inş

- - - Updated - - -

ÖKSÜZÇOCUKa hak veriyorum. Hmi kısmında da biraz uğraş gerekiyor.
 
Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ederim sayın rotsis arkadaşım çalışmanı bitirdiysen paylaşırmısın ?
 
en kısa zamanda yollarım size lakin yazdıgım program sanırım motorun çalışma süresini gösteriyordu.siz biraz uğraşarak, yollayacağım program üzerinde bir iki değişiklik yaparak ihtiyacınızı giderebilirsiniz diye düşünüyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,799
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst