PLC Komutlarının Kullanım Alanları

rotsis

Üye
Katılım
7 Ağu 2011
Mesajlar
736
Puanları
6
Yaş
39
iyi akşamlar
daha once kullanmadığmdan soruyrum: MASK, INV.DECO,ENCO gibi komutlar hangi amaçla ve nerelerde kullanılır.ben kullanma ihtiyacı duymadım ama pek sıklıkla kullanıldığını düşünmuyrum
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba.bende bir yerden araştırıp yazdım.bende hiç kullanmadım işin gerçeği bu komutları.
INV:Komplent alma.Bir bellek alanı içerisindeki her bir bitin tersini alma.0 lar 1,1 ler 0 olur.
DECO:Kod çözücü.Girişine uygulanan bellek alanın desimal sayı değeri OUT çıkışına yazılan bellek alanının o numarali bitini 1 yapar.
ENCO:Kodlayıcı.Girişine uygulanan bellek alanında en son hangi numaralı bitinin uyarıldığını çıkışa yazar.
MASK:istenmeyen bitlerin "ve"mantığı ile kapatılması.
 
teşekkürler sahinhan. lakin ne amaçla ve hangi proseslerde kullanıldığını merak ediyorum.

- - - Updated - - -

acaba karekod makinaları vb. uygulamalarda mı?
 
Merhaba arkadaşlar ben plc öğrenmek istiyorum ama bunu kendim çalışıp yapabilirim miyim bilemiyorum. Nereden başlamam gerek biraz yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.

Sent from my GT-I8190N using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
merhaba.okuduğum yerde yapılan bir uygulama vardı.barkod sistemiydi.genelde o amaçlarla kullanılıyor galiba.kodlama kodçözme gibi işler için kullanılıyor.
 
Merhaba arkadaşlar ben plc öğrenmek istiyorum ama bunu kendim çalışıp yapabilirim miyim bilemiyorum. Nereden başlamam gerek biraz yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.

Sent from my GT-I8190N using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
merhaba arkadaşım.öncelikle bilgi seviyeni bilmediğim için konuşuyorum yanlış anlaşılmasın.otomatik kumanda bilgin,genel otomasyon bilgini gelişirmen lazım.endüstriyel alanlarda da bilgi sahibi olman gerekiyor.ondan sonra öğrenmek istediğin plc yi belirle.bir çok marka var.ben siemens s7-200 ile başladım önce.üniversitede onu görmüştüm önce.kaynak kitaplarıda çok,forumdada bir çok bilgiye ulaşabilirsin.bir tanesini biraz öğrendinmi tabi mantığıda öğrendikten sonra diğer plc leri öğrenebilirsin.tabi bu çok kolay ve kısa sürede öğrenelicek şey değil.
 
Öncelikle teşekkürler şahinhan,benim otomatik kumanda bilgim pek yok otomasyona çok ilgim var plc,Scada yeni aydınlatma otomasyonu var Knx falan araştırıyorum.Sanırım siemens s7-200 den başlamak en iyisi gibi görünüyor:)
 
merhaba.yani aslında bilgiden kastım mantığı kavramandı.mantığı kavramışsan başlangıçta zorlanmayabilirsin.evet s7 200 iyidir bu konuda bir çok bilgiye ulaşabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst