plc ile servo motor kontrolü..(sac işleme otomasyonu)

murco87

Üye
Katılım
10 Kas 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
servo motor ile alüminyum sacın hareketini sağlayacağım..ve plc ile sac aralarında 1'er metre olan delme ve kesme ünitelerinde durup kontrol panelinden girilen mesafelere göre bu işlemleri gerçekleştirecek..acaba sacın bu hareketi servo motor ile nasıl kontrol edilir ve ne tip plc,servo motor(ac mi dc mi?) ve sürücüsü kullanmam gerekli..böyle bir sistemde motorun üzerine ne kadar yük biner?..ve sac hareketini bu motor ile nasıl sağlarım?
yardımcı olursanız çok sevinirim..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bence önce kuracağın makinanın mekanik kısmını hallettikten sonra ona göre servoyu kontrol etmen gerek...
 
proje tasarım çalışması olacak..ve sadece programlama kısmını yapacağım..ve bu senaryoya göre bi tasarım oluşturmalıyım?..
 
disardan destek istersen bana yazabilirsin , hallederim
 
Son zamanlarda sürekli saç işleme otomasyonları yapıyorum. Karşılaşa bileceğin sorunlardan birisi servo motor tahrik noktası ile saç süren rulo arasında mekanik sistemdeki boşluklar. Eğer mekanik sistemi yeni tasarlıyor iseniz bu noktadaki boşluğu en aza indirecek bir yapı kurmanız çok faydanıza olur. Böyle yaparsanız programlama emeğiniz de azalır. Aksi halde çözüm var ama çok kolay olmuyor emin olun. Servo motor gücü vb. bilgiler konusunda ise sistemi görmeden bir şey söylemek cesaret ister. Ne cesareti olduğunu anlayın.
 
geçen festonun seminerine gitmiştim. bu tip uygulamalar için adamların bi programı var. projenle alakalı bazı verileri giriyorsun kullanabileceğin motorun ve sürücünün tipini, gücünü veriyor. şu link işine yarayabilir.
File and language versions

selamlar.
 
dostum projeni tamamladıktan sonra burdan paylaşırsan bizler de faydalanırız . kolay gele
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst