PLC ile 3 Eksen İnterpolasyon

mcagdas

Üye
Katılım
18 Tem 2014
Mesajlar
14
Puanları
1
Arkadaşlar selamlar,

şu anda elimde bulunan bir projede benden istenen, panelden (HMI) 3 servolu (x, y ve birde bir parçayı döndürme işlemi yapan) bir sistemde nokta öğreterek (6 nokta) programlamam ve istenildiği zaman bu noktaların pozisyonlarının değiştirilip yenilerinin eklenmesi. Bu işlem için uygun ve maliyeti orta karar bir PLC önerebilir misiniz?

Bir de servo ve sürücüsünde bu uygulamaya benzer uygulamalarda tecrübenizle edinmiş olduğunuz ve benim dikkat etmem gereken birşeyler varsa beni uyarırsanız çok sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaşlar,

kendim biraz araştırma yaptım. Yaptığım araştırmalarda şu bilgilere ulaştım

- Fatek PLC --> FBs-30GM --> Yeni ürünmüş ve Türkiyede henüz yok sanırım.
- Fatek PLC --> FBs-44MN --> 4 eksen bağlayabiliyoruz ama 3 ekseni interpolasyon yapabiliyormuyuz bilmiyorum.
- Delta DVP 10 MC Motion Controller --> İşimi görüyor ama biraz tuzlu
- Panasonic FP2 serisi --> Henüz fiyat bilgisine ulaşamadım.

Aslında şu şekildede yapabilirim, ucuzundan 2 eksen interpolasyon yapanından bir PLC alıp x ve y yi kontrol edip, üçüncüyüde diğer ikisine uydurup istenen konuma hareket ettirmek. Siz ne dersiniz? Bu şekilde daha ucuz olur gibi.
 
M.çağdaş kardeşim projeni anladım.Sana yardımcı olabilmemiz için eğitim düzeyin bu konudaki bilgi ve tecrübelerini de yazarsan konuyu daha çabuk ve anlaşılır hale getiririz.Ama ben ingilizce bilmiyorum şekspirin julietini tercüme edeceğim diyorsan önerimiz farklı olacaktır.Kusura bakma alınma emi kardeşim.amacımız bağ devşirmek, bağcı kovalamak değil bu forumda asla olmaz.
anlamadığım şu gerçek alıcı ürünle ilgilenir fiyat sonra gelir.Bir adam önce fiyat soruyorsa ya almayacaktır ya da alsa da ücretini ödemeyecektir.Bunu bir düşün istersen.
 
Plc için 2 eksen dairesel ve lineer interpolasyon yapabilen Delta dvp28sv11t2. Bu plc de 4 servo süreblirsin.
Madem fiyat istiyorsun 215$
. Ama g code kullanamazsın. Panelden koordinat değerlerini girmen gerek. Hassasiyeti fazla iyi değildir. Ama iş yapar. Şunuda hatırlatayım hem interpolasyonları yapsın hemde ucuz olsun öyle bir şey yok.
 
Öncelikle geç döndüğüm için özür dilerim, doğrusu e-mailim neden bildirim vermedi anlamış değilim. Ahmetdede hocam, müşterinin talebi üzerine bu tarz bir araştırmaya girdim. Yadeyse daldan dala atlamak bende istemem ve kısa yoldan çok eksenli motion controller kullan diyebilirim ama malum birşeyler yapabilmek ve para kazanmak içinde müşteriye ayak uydurmak zorunda kalıyoruz. Bilgi ve tecrübe kısmına gelirsek, herkes bir şekilde sıfırdan başlayıp birşeyler öğreniyor ve kimse anasının karnından birşeyler öğrenmiyor. Tutupta deneme yanılma yöntemiylede birşeyler yapmıyorum gerek yabancı forumlarda gerek burada araştırıp, benden daha tecrübelilere danışıp son haline karar verip ondan sonra yapıyorum. Daha önce servo ve step sürme dışında farklı plclerde uygulamalarım oldu. Belki ilk aşamada biraz sıkıntı çekeceğim ama sonrası onun üzerine kademeli kadameli oturacaktır.
Deniz77 hocam, sizin bahsettiğiniz PLC yi kullanmayı planlıyorum ve g code kullanılacak bir proje değil ama ilk iletimime göre değiştirdim projeyi, panel yerine el çarkı kullanacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst