plc hakkında

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
arkadaşlar ve degerliustalarım plc hakkında pek bilgim yok bir iki sorum olacak yardımcı olurnusunuz lütfen

1- plc ile bilgisayar arasında ara baglantı yapıp sistemi bilgisayardan çalıştırabilirmiyiz yoksa bu iş Scada alanına mı giriyor ... arıza bulma programı degiştirme süre uzatma ve kısaltma işlemelrini basit laptop ile yapabilirmiyiz

2- plc de tüm stoplar Input 00 tüm startlat Input 001 ise birkaç stop ve start kullanacaksaksak adresleme farklımı olur
degerli görüşlertinizi bekliyorum
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
1- PLC'yi programlamak için PC'ye ve PLC'nin editor programına ihtiyacın var. Arıza bulma-zamanlarla oynama yada programı değiştirmek için PC ve editor programı gerekli. Scada ise PLC ile haberleşen başka bir programdır. Bununla kullanıcı arayüzünden bazı değerleri değiştirme(bunlar zaman, sayıcı değerleri yada bazı sabit değerler de olabilir), start-stop, makinanın kontrolu, trend ve istatistiksel değerlerin takibi, v.s işler yapılır. Makina işletmecisinin kullanımı için tasarlanır ve sadece programcının izin verdiği ölçüde kullanıcı değişkenlere müdahale edebilir.
2- Soru çok anlamlı yada açık değil. Ama anladığım kadarıyla PLC'ye birden fazla start ve birden fazla stop butonu takmak istiyorsun. Bunları istediğin herhangi bir inputa tanımlayabilirsin. İster hepsini ayrı ayrı inputlara gir, ister donanımsal olarak seri-paralel bağlayıp tek inputa gir. Özel durum yoksa ikinci şekli inputlardan tasarruf etmek için daha mantıklıdır.
PLC markası belirtirsen forumdaki arkadaşlar daha çok yardımcı olabilirler.
 
TESİSMİZDE OLAN Bİ ARIZA İÇİN GELEN FİRMA YETKİLİSİ PLC PORT İLE LABTOBA ARA BAGLANTI YAPTI SİSTEMİ LABTOB İLE ÇALIŞTIRDI ARIZAYI BULDU BU TÜM PLC LERDE YAPILABİLİYORMU LABTOBUNDA SADECE PLC PROGRAMININ ORJİNALİ VARDI
 
Elbette. Online olma ozelligi bir PLC icin olmazsa olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst