PLC Haberleşme Yardım

osmanab

Üye
Katılım
22 Ocak 2012
Mesajlar
110
Puanları
1
Yaş
29
ABİLER PLC den çok iyi anlayan varsa yardımcı olabilirmi hayati derecede önemli bu sene sınıfı geçmemi etkiliyecek 2 PLC nin haberleştirilmesine 4 örnek programı ve şeması proje ödevim bu ancak 2 aydır uğrasıyorum en ufak bi ilerleme kaydemedim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Konuyu biraz daha acikla arkadasim, tam olarak nedir ödevin? Neyin haberlesmesinden bahsediyoruz? Ne kadar bir data komunikasyonu var? Konsept olarak hazirlaman yeterli olacak mi yoksa calisir hale getirmek zorunda misin?

Sana fikir verebilecek birseyler yazayim;

Öncelikle ne boyutta ve ne hizda bir haberlesme saglaman gerekiyor ona karar vereceksin. PLC 1 ve PLC 2 arasinda istenen veri alisverisinin dökümünü yap. Sonra farkli senaryolara göre konseptlerini gösterirsin.

Basitce yazarsak, eger haberlesme sadece cok az sayida data kullanilarak (mesela 1 byte cikis, bir byte giris) olacaksa normal io kartlari kullanip kablolari cekebilirsin. Avantaji cok hizli bir haberlesme olur, dezavantaji kablo cekmek ve sinirli data büyüklügü.

Daha kompleks bir haberlesme icin Profibus ve Profinet kullanarak kullanmalisin. Profibus icin simatic managerin "hardware" bölümünden konfigurasyon yapacaksin, Profinet icin imap kullanman gerekecek.

Dördüncü alternatif olarakta mesela CAN Bus kullanarak haberlesme saglayabilirsin. Madem siemens mantikli olmaz ama madem ille de 4 alternatif istiyorlar... O zaman Siemens PLC icin can kartlari kullanarak haberlesmeyi saglarsin.

Kolay gelsin.
 
Kullanmak istediğin özel bir PLC markası ve haberleşme protokolu var mı? Yoksa herhangi bir haberleşme mi? ne? Çok açık değil istediğin. Daha açık bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım. Yada daha iyisi özelden tel ver doğrudan konuşalım.
 
benim de 2 adet s7300 ü haberleştirmem gerekiyor profinetten bağlanacağım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,404
Mesajlar
917,312
Kullanıcılar
450,301
Son üye
ttulpar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst