plc fiyat araştırması

Leodes

Üye
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
93
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba,

ben daha önce plc kursuna gitmiştim temel seviyede bilgim var ama sizlere bir kaç sorum olacak..

Öncelikle s7-200 plc fiyatları nedir ? giriş çıkış sayısı nedir ? (16 giriş 16 çıkış gibi bişeydi yanlıs değilsem ya da o civarda) .Ayrıca uygulanacak projeye göre röle çıkışlı, ya da transistör çıkışlı olması bu çıkışı da röleyle kontrol etmek gerekecek tabi motorlar için öğrendiğim kadarıyla...

50 giriş 50 çıkışı olan hangi PLC ler vardır ? Bunların fiyatları aşağı yukarı nedir?

Ayrıca plc ye nasıl program yüklenir. Direk usb'den notebooklardan plc ye yüklenebilir mi?

kolay gelsin ,
iyi çalışmalar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PLC ye ait software in PC ya da laptop unda kurulu olması lazım ; ta bi haberleşme kablon ve buna uygun portlarının da bulunması gerekir bilgisayarında . Yeni nesil PC lerin bazılarında seri port bulunmuyor ; bu konuda MOELLER PLC lerde baya sıkıntı çektik.
50 giriş 50 çıkış PLC diye bir durum da olmaz . PLC ler modüler cihazlardır her ne kadar kompakt tipli olanları varsada . İhtiyaca binaen giriş ve çıkış ya da farklı modüller PLC ye ilave edilebilir.
S7 200 lerde artık yavaş yavaş piyasadan ayrılıp yerini S7 1200 lere bırakıyor :)
 
s7 1200 ü de duydum üstadım da. 3 sene önce özimek kursları oluyordu onda s7 200 görmüştük onu referans alıp söyledim. Saten yazılacak program genelde aynı mantıkla yazılıyor diyorlardı. O halde ben s7 200 ya da s7 1200 diyelim ekstra modüller ekleyerek giriş çıkış sayısını istediğim kadar artırabiliyorum. Peki hocam s7 1200 ün fiyatları nedir ?

cevabınız için de teşekkür ederim.
 
Netteki fiyatlar dışında bu konuda fazla bilgim yok ; genelde bunların tedariğini satın alma birimi yapar işyerlerinde ; onlarda sıkı bir pazarlıkla netteki fiyattan çok daha iyi fiyatlara alabiliyorlar arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla....
 
siemens in plc lerine baktım fiyat olarak pahalı gibi görünüyor , diğer plc lerle ilgili de pek bir bilgim yok .

Ek modül ekleyerek giriş çıkış sayısını arttırabileceğim, misal 50 giriş 50 çıkış ya da daha fazla olabilecek şekilde modül ekleyebileceğim siemens gibi türkçe dökümanı olan programlama mantığı aynı olan( genelde hepsinin aynı olduğu saten söylenir) plc ler önerir misiniz arkadaşlar.
 
VİPA PLC lerde software olarak siemens PLC lerle aynı yazılımı kullanıyor bildiğim kadarıyla ama fiyat konusunda nedir ne değildir bilemem ; bence bu konuda paradan sakınmak soğru değil ; ilerde sistem olarak başınız ağrıdığı anlarda en çok nasıl teknik ve teorik destek alabilirsiniz düşünmeniz gereken nokta bu .Bu açıdan bakarak SİEMENS tabi ki diğer PLC lerden baya bir önde.
 
SANA DELTA PLC ÖNEREBİLRİM HATTA MEVCUT ŞİRKETİM YAZILIM VE MALZEME ÜZERİNE OLDUĞUNDAN UYGUN FİYATLA TEMİN EDEBİLİRİM.
Profilimde mail adresim var , bana tam olarak yapmak istediğini kısaca yazarsan daha doğru malzeme seçebiliriz. ayrıca gönderdiğin maile cevap yazaken fiyatları da belirtirim.
 
Eğitim amaçlı alacaksan başlamak için delta seç fiyatı çok uygun. İnput Output sayısını ek modüller ile arttırabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,257
Mesajlar
916,263
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst