pid

foofbob

Üye
Katılım
2 Tem 2007
Mesajlar
88
Puanları
1
Yaş
39
merhaba,
PID konusunda çok az bilgim var. Birçok yerde arama yapmama, birçok döküman okumama rağmen pek birşey anlamadım.
istediğim fb41 ve fb42 fonksiyonlarını kullanarak açıklamalı s7'de pid kontrol örneği.
mesela bir fırın ısıtmak istiyorum. elimde resistans, kontaktör ve sıcaklık sensörü, analog I/O, dijital I/O'lar var.
 
PID cihazı kullanabilirsin bu şekilde PID kendi kendine ototuning yapar ama cihaz pahalı olabilir.PlC kullanacaksan PLC'sinin içinde PID kullanabilirsin PLC bilginin iyi olması lazım...
 
Yaw bende bİlmem İnsanlar basİt Şeylerİ karmaŞiklaŞtirmaktan hoŞlaniyor.
ama kisaca
İkİ degİŞken arainda oranti kurmakla alakali
bİr artarken dİgerİnİn azalmasi mantik bu
mesela 100 l suyu 70c getİreceksİn
mantik olarak
3 de rezİstans olsun.
su isisi 20 c den yÜkselmek İÇİn bÜtÜn rezİztanslar acilir ve max yapilir isi artikÇa rezİztens voltaji kisilir.su isisi 65 c olunca isitma tamamlanir mantik bu.
İnŞallah yardimci olmusumdur.
 
iyide arkadaslar bu neden bukadar karmasıklaştırılıyor buna bir anlam veremedim yok hesaplar yok bilmemneler falan filan,
senkro servo dersinde opamplarla bu işler için kullanılan çok başt devreler yapmıştık diye hatırlıyorum acaba biz farklı bişi yaptıkta benmi yanlış hatırlıyorum...
bu konuyu lasyu'nun konustugu dilden biraz daha acabilecek biri varmı çok fazla matematiğe bulaşmadan yani, gerçi burda çok fazla bişey yazılmamış ama forumda nereye baksam bi karmaşadır gidiyor.
 
bu konuyu bende arastiriyorum.ama sizin anlattiklariniz PID'in sadece P kismidir.
bu kadar basite almayin.bin aciklama okusanizda BASIT bilgi bulamassiniz.cunki herkes kendi aciklamasi yerine otomatik kontrol dersinde ogrendiginin satiyor.bilenlerde ipucu verip kenera cekiliyor.
sorf yaparken PID kontrolun ingilizce anlatimlarini buldum.ardindan ayni bilgilerin tipatip cevirisini kendi bilgisi imis gibi anlatanlar buldum.tabii bunada binlerce tessekkur ederim.ama yeni basliyanlara faydali olmuyor.yontem belirtmek yerine ne olduklari tam belli olmiyan matamatiksel ifadeleri ucusturuyorlar.
kimse LAPLACE donusumunun Pic'te nasil cozulecegini soyleyemiyor.ikinci dereceden bir fonksionun numerik metodla(a,b,c) katsayilari nasil bulunacak.
 
Proportional+Integral+Derivative kelimelerinin baş harfleri
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,231
Son üye
matrix96

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst