PIC16f877'li Digital potansiyometre devresini IR ile kumanda etmek

iverim

Üye
Katılım
11 Ara 2008
Mesajlar
28
Puanları
1
arkadaşlar;
PIC16F877 ve DS1868 entegresi ile bir elektronik potansiyometre devre şemam var ancak devrenin anahtarlaması yani potansiyometrenin direncinin arttırılıp azaltılması Pic'e bağlanan butonlar aracılığıyla yapılmış. Ben bu devreyi uzaktan kumandalı kontrol etmek istiyorum fakat IR alıcı devresi ile Potansiyometre devresini nasıl birleştireceğimi çözemedim. Bu konuda bazı sorularım olacak; öncelikle IR devresini anahtarlama elemanı olarak kullanmak için basıl bir bağlantı uygulamam gerekiyor. daha da önemlisi IR devresini hazır alarak mı yoksa kendim yaparak mı uygulasam?

elinde devre şeması veya bir yol gösterebilecek olan varsa çok sevinirim.

Devreyi şebekeye bağlayıp dimmerleme yapma amaçlı kullanmayı düşünüyorum. işin mi yok uğraştığına deymez diyebilirsiniz haklısınız:) ama proje amaçlı hazırlıyorum hem de benim için bir hobi devresi sayılır herzaman yerimden kalkmadan ışığı kısıp açmayı hayal etmişimdir:)


iyi çalışmalar
 
Cikis noktaniz hatali diye dusunuyorum. Cok ozel bir durum veya niyet yok ise; dimmerler, maliyet performans acisindan genellikle SCR(tristor) kontrollu ve faz kiyici seklinde kulanilirlar.
Potansiyometreyi dimming icin nasil kullanmayi dusunuyorsunuz?
Potansiyometre kullanimini DIAC icin dusunmuyorsunuz sanirim?
 
beni çok ciddi bir yanılgıdan kurtardınız dimmer potansiyometre ile ayarlanabilir diye dimmer nasıl yapılır nedir ne değildir diye hiç bakmadan bağlarım potansiyometreyi gerisi hikaye mantığıyla hareket ettim:( 220V yapmak için daha çok uğraşmam gerekicek gecenin bu vakti beni uyandırdığınız için teşekkür ederim:)
 
TV kumandasıyla çalışan lambalar için yapılmış duy şeklinde ürünler var onları incelemek faydalı olabilir.

Bu da bi fikir !!!
 
Picle step motor lar kontrol edilebiliyor, heryerde devresini bulabilirsin. Step motoru kontrol eden pici 2 kanallı ir kumanda devresiyle kumanda edebilirsin, step motoruda pota uyarladınmı bu iş tamamdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst