PIC16F84A dijital saat yardım lütfen

otany

Üye
Katılım
5 Eyl 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
http://www.josepino.com/microcontroller/anp-1224hr-led-clock1 bu linkteki devreyi 3 defa kurdum bozdum tekrar kurdum herşeyi düzgün yapıyorum ancak 7 segment displayde düzgün görüntü sağlıyamıyorum. common katot display var 4 tane ama yk bir türlü halledemedim program düzgün çalışyıro saat çalışıo ama görüntü bozuk rakamlar birbirine girio yardım ediniz lütfen
 
Selamlar

Devreyi biraz inceledim. Sayfada videoda var. Anladigim kadariyla tarama mantigi ile yapilmis. Neyse oradaki videoda da bir titreme mevcut sizdeki sorunda aynisimi?

Bu titreme belki tarama frekansi ile kameranin fps sinin farkindan dolayi olabilir.
 
Hocam yok oyle degil sayilar duzgun gorulmuyo mesela 5 2 gibi falan gozukuo
 
mantık olarak sayıların birbirine girmesi gerekiyor devreye göre.

göz algılayamayacak sekilde bu birbirine girme ayarlanmıs olabilir sayıları ledlere gönderme hızıyla. ama devre kurulumuna göre birbirine girmesi gerekiyor sayıların yanlış yorumlamadıysam devreyi.
 
Son düzenleme:
Ya ustatlar yokmu basit bir devre saat devresi yardim edin lutfen
 
En basiti bu zaten. Harici bağlanan hiçbir parça yok bu devrede. Diğer devreler emin ol daha karışık.

Şimdi bu devrede hassas olan bir iki durum var.

1- Besleme voltajı çok iyi filtrelenmiş olmalı.
2- Pic mikroişlemciler çıkış bacaklarından verip verebileceği akım maksimum 20 ma civarlrındadır. Sizin bağladığınız 7 segment displayler daha fazla akım çekmek istiyorsa bu nedenle sorun yaşanıyor olabilir. Pic in çıkışına akım arttırmak için transistör bağlamanız gerekebilir.
 
Bc548 bu isi gorurmu ? Cnku baska bir devrede transistor kullanmama ragmen ayni srunla karsilastim
 
herhangi bir display comman 0 voltta sürüldüğünde görüntü basıyor devrede. 2. lede data giderken o data bacaklarından biri aynı zamanda diğer displaylerin commanlarına baglı. dolayısıyla o data sıfıra düştüğünde diğer display enerjileniyor anlık olarak.(enerjilenmemis olması lazım) sorunda burdan kaynaklanıyor kanaatindeyim.

1. ledin datası portları basılı iken sadece birinci ledin commanı 0 a cekiliyor dolayısıyla sadece o led yanıyor. ama o data bacaklarından bazıları aynı zamanda diğer ledler için comman oluyor. ve eğer o data sıfır ise başka bir ledde sürülüyo ve sayılar karısıyor.
 
Peki bunun cozumu yeniden programlamami
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst