Perendev Motoru

bu konuyu hortlatalım bence daha önce çok araştırdım 1 senedirde araştırmalarım devam ediyor sadece diyecegim çok başit birşey olmadıgı kullanılan mıknatısların özel olması gerekiyor her mıknatısın belirli bir açıyla ve düzenli yerleştirilmesi gerekiyor umarım çalıştırırsın ben yarım tur anca döndürdüm tabi çok basite indirgedim olayı öyle para verip mıknatıs falanda almadım :)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Konuyu hortlattığım için üzgünüm, ben de perendev motoru ile ilgileniyorum. Şu an araştırma safhasındayım. Bu konuyla ilgili size bir editor sunayım. Perendev motoru yapmak için gerekli değerleri veriyor anladığım kadarıyla. Böyle önemli bir konu bu şekilde belirsizliğe gitmesin. Mıknatıs sipariş eden arkadaşlar ne yaptılar mesela? Konuya devam edelim..

Perendev motoru editörü:
TheWheel

bu da motorun çalışma prensibi:
Moving Simulation

F0.GIF


Ben bu motorla iki şekilde elektrik üretme yolu görüyorum.
1.si dönen çarka dinamo bağlanarak doğru akım üretilir ve üretilen doğru akım alternatif akıma dönüştürülür. Tabi bu sistemde dinamonun sürtünmesinden dolayı motorun durma ihtimali var.
2.si motorda sürekli mıknatıslar döndüğünden sürekli bir akı değişimi olacak. Bu sistemin yakınına bir bobin yaklaştırırsak akı değişiminden bir indiksüyon akımı oluşturabiliriz. Bu da alternatif akım demek. Motora herhangi bir cisim eklemeyeceğimizden herhangi bir kayıp olmayacaktır. Bobin yarıçapına göre de çıkış gücünü belirleyebiliriz.
 
slmlar konuyu açan bendim
mıknatıslara gelince çok iyi hesaplayarak sipariş verdiğim mıknatıslar toplam 200 euro göndererek getittirdiğim mıknatıslarım ptt nin gümrüğüne takıldı. ithalat malına girdiği için aynı bir ithalatcı gibi müşavirliğe gideceksin vs dediler. bende öyle şeylerle uğraşamadım ve mıknatısları alamadım diye mesaj attığım firma paramı geri gönderdi kuruşuna kadar.
lakin mıknatıslar süperdi orda açtık baktık tabi ciğere bakar gibi adam birini alıp bakmak için çıkarmaya çalıştı ama nafile :)) süper mıknatıslar ayrılmıyor yerinden.

yani bilim insanı olmak bişeyler yapmaya çalışmak zor.
herzaman engel vardır nasibin yoksa.
ha nasibini zorlarsın bişeyler yaparsın onu bilmem
benim hevesim kalmadı
saygılar ;))
 
Bu iş hakkında ciddi ciddi planları olan ve görüşmek isteyen arkadaşlar varsa tanışmak bilgi alış verişinde bulunmak isterim.
Bu kişiler, bana özel mesaj atarak msn adreslerini verirlerse daha kolay irtibata geçer araştırmalarımıza hız verebiliriz.
 
ben de bu motoruaraştırıp yapmayacalıştım ancak sonuç fiyasko calışmasıancak manyetik alanı engelleyebilecek bi msdde ile olabilir öyle bşey de mevcut değil ancak benzer başka çalışmalar da yapacağım sonuca ulaşırsam bilgilendiririm sizi
 
adsız.JPG

merhabalar arkadaşlar
bu konuda çok fazla değişken mevcut.öncelikle golden ratio ile kusursuz bir spiral hesaplamalısınız.aslında dairesel olarak kullanacağınız hermıknatısın yeri için bunu tekralamalısınız.sonra özel döküm mıknatıs yapıması en iyisi nedeni mıknatısların açılı yerleştirilmeleri ve dairesel yüzeyde tam etkin olamayışları şekille biraz anlatmaya çalıştım.dönüş boşluğundan dolayı mıknatıların birbirlerine olan uzaklıkları özel mıknatısla maksimum verimliliğe çıkar.kusursuz spirallaeri de unutmayındaha çok detay var gerçekte bunun çalışıp çalışmayacağinıda çok merak konusu:)
 
Benim şahsi görüşlerime göre;
bu buluş bana sonun başlangıcı gibi geliyor!
çünki biz onu kainatın döngüsünü taklit etmeye başlama derecesine yükseldik
yoktan var eden allah cc. nün yarattığı tüm döngülerin bir takliti bu,
Bu buluşun (perendev ve benzerleri) şurda hangi tarihe dayanmaktaki
biz bu ilime yüzbinlerce yıl sonra ulaşabiliyoruz,
bu o büyük günün alameti değilde nedir?
bu gücü hafife almayın;
evet bu buluş öyle bir şekillenecekki bundan çok değil birkaçyıl sonra
bütün bilinen gerçekler alt üst olacak.
çok değil şuan bizim aklımızı zorlayacak buluşların başlangıcı olacak birşey bu
ve hala bu güçten şüphe eden ve ispanlanamaz hiçbir işe yaramaz diyenler bütün kainatın döngüsünü tüm fizik kurallarını incelesinler
herşeyin + & - kutuplardan oluştuğunu görecekler.
işte bu allahın bir hikmetidirki bu iki kutbu bir maden olarak biz insanlara nasip etmiştir.
neden hala bu yoktan var edilen gücü göremiyoruz
(belki görülüyor hatta yapılmıştır ama çiğ süt emmiş insanoğlunun çıkralarına ters düşmütür)
ve peki neden bu mıknatısdaki güç küçümseniyor.
bu gücün bir hoparlör akkasınadiki el büyüklüğündeki adi bir mıknatısın gücü kadarmı sanılıyor...
şuanda rüzgar tribünleri ve barajlar vs.ile enerji üretilebiyoruz..
el kadar büyüklükteki mıknatısların zıt kutuplarını birbirine yaklaştıramıyoruzken düşününki bu mıknatısların herbirinin bir kamyon büklüğünde olduğunu bu gücün karşısında tüm bilinen enerji üreten güçler diz çökmezmi.......
 
merhaba sayın arkadaşlar,
bazı arkadaşlara katılmıyorum,
bu motorlar ve buna benzer niceleri bal gibide bulundu. Ama bazı güçler, sömürgeci odaklar bu gibi teknolojiler yayılırsa nereden beslenecekler?
Mesela çok basit yöntemlerle sudan hidrojen ayrıştırılıp yakıta karıştırılabiliyor. Hatta bir çok büyük markaların hala hazırda ürettiği hidrojen yakan motorları var . bu gibi motorlara yüksek amperli alternatörler takılıp yakıtın hepsi sudan elde edilebilir. Hani nerede Türk Otomobil Sanayi? neyi bekliyorlar? Abilerinden İzinmi alamamışlar?
Neyse gelelim perendev motoruna. Bu motorun sırrı bence en az üç disk kullanılmasında. Dış Sıra (strator) mıknatızlar hepsi aynı hizada olacak ama iç sıra rotor diskleri merdiven basamağı gibi sıralı dizilmesi gerekir. bence 3 yerine 4-5 sıra daha etkili olabilir. Birde Perendev disklerinin arkasına çalışması kesin gibi duran V miktnatız motor konulursa kaçınılmaz çalışır. Maalesef bu deneyi yapmak için ilk başta malzeme ve daha sonra yer problemim var . Yoksa gerçekten bu işi denemiş ve olumlu olumsuz paylaşmıştım.

***Manyetik akımı kesmek için Paslanmaz çelik denedinizmi? Paslanmaz çelikden bir hareketli duvar iki mıknatız arasından geçirilebilir?!! deneyebilirsiniz..

Neyse hayırlısı olsun, herkese başarılar dilerim. Haydi Türkiyem ileri....

herkese selamlar bende prendev motoru yapmak istiyorum coğunlukla gozden kacan birseyi belirtmek istiyorum mıknatısların dizilişi hakkında
resimdeki gibi olması gerekiyor
 

Ekli dosyalar

  • Perendev tipi duzelt.jpg
    Perendev tipi duzelt.jpg
    73.9 KB · Görüntüleme: 127
Bende mekanizmayı marangoza yaptırdım, mıknatısları istanbul perpa pasajından aldım, sistemi basit bir şekilde kurdum ama bir sonuç alamadım. Denemediğim açı kalmadı denemediğim düzenek kalmadı, sıkıldım bıraktım. Devamlı dönüş çok zor.
 
Herkese merhaba, Direk konuya giriyorum.....

BEEENNN YAKITSIZ MOTORU YAPTIIIIMMMMMMMM......

Bu yazıyı okuyanların şu soruyu sorduklarını hissediyorum: Hani Neredeeeeeee?

Cevap Veriyorum: Kafamın içindeeeeeeeeee...

Haklısınız "Burası dalga geçme yeri değil" öyle anlaşılmasını yadırgamıyorum.

Bu fikir ilk aklıma geldiğine sanırım 15 yaşındaydım, yıllardan beri çeşitli zamanlarda aklıma takılırdı fakat hep ertelerdim ve sonrada unuturdum. Ama bunun yapılabileceğine dair olan inancımı hiçbir zaman kaybetmedi. Son bir haftadır bu işe kilitlenmiş durumdayım ve sadece araştırıyorum. Konuyla ilgili 500 civarında video seyrettim, amacım bunlar arasından esin kaynağı bulabilmekti. Üç gündür kafamda çeşitli modeller geliştiriyorum ama hiçbirini teorik olarak çalıştıramadım. Tam "İŞTE BUUUU" dediğim anda gözden kaçırdığım bir ayrıntıyı farkediyorum ve hayal kırıklığı yaşıyorum....

Şu ana kadar sadece düşündüm ve internet üzerinden kullanabileceğim materyalleri inceledim.. Başağrısından ölebilirim.. Gece 01:00 sularında beynimde çakan şimşekle irkildim, şu ana kadar nasıl olmuştuda farkedememiştim/tik (sizlerde dahilsiniz çünkü))) )

Bulduğuma o kadar çok inanıyorumki heyecandan uyku tutmadı, bu konuda alınmış patent varmı diye araştırırken burayı farkettim ve heyacanımı sizlerle paylaşmak istedim...

EĞEEERRR, bu seferde gözden kaçırdığım bir detay yüzünden hüsrana uğramazsam, ki uğramayacakmışım gibime geliyor, Söz veriyorum bunu ilk burada paylaşacağım...

Not: şu ana kadar hiçbir modeli fiziksel olarak yapmaya uğraşmadım, bütün çalışmalarımı kafatasımdaki atölyede sürdürüyorum, şu saatte matkap spiral vb gibi aletleri çalıştıramadığım için sabırsızlıkla sabahı bekliyorum... Dua ediniz....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,478
Mesajlar
917,917
Kullanıcılar
450,438
Son üye
maxmalm35

Yeni konular

Geri
Üst