Peltier ilen buz dolabı ile ilgili soru

Okan1234

Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
257
Puanları
1
Yaş
35
Selamlar Arkadaşlar. Peltier ile buz dolabı yapmak istiyorum. Sormak istediğim peltierin sicak ve soğuk kısmına en iyi ısı yatılımı için ne kullanabilirim? Ayrıca buz dolabı kısmını deprondan yapmak istiyorum? Deprondan ısıyı daha iyi yalıtan madde varmı?
 
Sayın okan1234 yanlış anlamayın birşey soracağım; öncelikle mesajlarınıza bakınca ki sürekli yeni bir konu açıyorsunuz hergün yeni birşey soruyorsunuz bence bu güzel bir durum öğrenmeye istekli olmak iyidir soru sormak iyidir kendini geliştirmek iyidir bunun yanında yaptıklarınızı eleştirmekte zaten bana pek düşmez, fakat merakımı mazur görün siz ne iş yapıyorsunuz bu sorduklarınızı anlattıkllarımız dahilinde yapmak için vakti nereden buluyorsunuz? Birde belki bir yerde yazmışsınızdır ama benim gözüme takılmadı esas eğitim dalınız nedir? Naçizane bir eleştiri eğerki sorduklarınızı nasıl yapılacağını gördükten ve dolayısı ile zor geldiğine kanaat getirdikten sonra yapmaktan vazgeçme durumunuz oluşuyorsa yani ablattıklarımız işe yaramıyorsa bu iyi bir durum olmaz bu nedenle bence bir konu seçip kendinizi onu başarmak için geliştirmeniz daha faydalı olur emeğin karşısında elle tutulur sonuçlar olmak zorundadır. Sorunuza gelince bilimtekniğin kendimiz yapalım serisinde peltier ile mini buzdolabı yapımı var bence o kaynak yeterlidir baktınızmı bilmiyorum. Bir ara bende peltier ile ilgilenmiştim bir tane 96 watt peltier halen elimde var mum ile elektrikde üretmiştim güzel zevkliydi şimdi bir köşede duruyor öyle buzdolabı yapımı için pek verimli gelmemişti bana o yüzden uğraşmadım, küçük çaplı klima yapayım dedim ondanda vazgeçtim, sonra içecekleri kışın sıcak yazın soğuk tutsun diye birşey yapau-yım dedim yine verimsizliğinden ötürü vazgeçtim çok enerji harcıyor yaptığı işe göre ne yapalım. Burada peltier ile ilgili güzel bir sunum var ilgilenenler okumalarını tavsiye ederim
 

Ekli dosyalar

  • peltier-termoelektrik-sogutucu-nedir-nasil-calisir.pdf
    317.4 KB · Görüntüleme: 1
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Elektronikle hobi olarak ilgileniyorum şimdiye kadar öğrendiklerimi araştırarak öğrendim, çalışmıyorum aslında anlaşılıyor dimi ? :D Ayrıca tahmin etdiğiniz gibi her işimi yarım bırakıyorum varmıdır bu sorunun çözümü?
 
Elbette vardır, hatta birçok çözümü vardır fakat sizi tanımadan uygun çözümü bilemeyiz, söylenebilecek çokşey var ve benimde diğer ilgi alanım bu nevi durumlardır fakat yazılarak ne kadar anlatılabilir bilemiyorum konu derin fakat çözüm genelde sığ olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst