PC - PLC kumanda sistemleri ile ilgili blog

moosty

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
61
Puanları
1
Yaş
46
Merhabalar,

http://indanotes.blogspot.com/

adresinde endüstriyel otomasyon ile ilgili tecrubelerimi uygulama notları şeklinde paylaşmayı düşünüyorum.

Genellikle endüstriyel otomasyon için PC programlama üzerinde makaleler ve uygulama notları yazmayı planlıyorum.

Blog ve makalelerin dilinin İngilizce olması durumunda daha kalabalık kitleye ulaşabileceğimi düşünüyorum.

Önümüzdeki günlerde yazmayı düşündüğüm makalelerden bazıları:

- Basit bir şekilde PC - PLC haberleşmesi nasıl yapılır?
- Örnek uygulama: Ürün izlenebilirliği I - PC-PLC haberleşme tasarımı
- Örnek uygulama: Ürün izlenebilirliği II - Veritabanı tasarımı
- Örnek uygulama: Robot içeren üretim istasyonu tasarımı
- Örnek uygulama: Taşıyıcı robot yönetimi için PC - PLC haberleşme tasarımı
- Tartışma & Örnek Uygulama: Otomatik çalışan bir depo için öneriler.

Umarım yeterli vakti ayırabilirim.

Şu anda yazılı bir makale yok, makalelerin konuyu ele alış biçimi ve blogda yer almasını istediğiniz konular hakkında fikirlere ihtiyacım var.

Örneğin yaşanan tecrubeleri blog olarak bu şekilde yazmak mı daha doğru yoksa wiki tarzı bir katılım ile anonim ve sürekli gelişen bir kitap oluşturmak mı daha mantıklı bilmiyorum. Belki de her ikisini birden yapıp, yazılan her makaleyi wiki ile yayımlayıp, blog içerisindeki tartışmalar ve öneriler ile yazılmakta olan bu kitaba eklemeler yapmak daha uygun olabilir.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Saygılarımla,
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Teşekkür ederim,

Türlçesi için ayrı bir blog sitesi oluşturmayı düşünmüyorum, eğer beğenilen makaleler olursa onların Türkçesini https://www.kontrolkalemi.com içerisinde yazmak daha mantıklı bence.

www.indanotes.blogspot.com oluşturmaktaki amacım benzeri bir blog ya da forum sitesinin endüstriyel otomasyon alanında olmaması.

Endüstriyel otomasyon alanında çok beğendiğim bir forum sitesi var, www.mrplc.com bu site çok güzel ama ağırlıklı olarak PLC konusunda bilgi içeriyor.

Endüstriyel otomasyon için bilgisayar programlamasına yönelik programlama dilinden bağımsız nelere dikkat edilmesi gerekir bunu içeren bir site bulamadım.

Beğendiğim bir site de www.codinghorror.com

Coding Horror ise genel anlamda programlamaya yönelik ancak otomasyon ile hiç bir ilgisi yok.

www.indanotes.blogspot.com ile düşündüğüm şey aslında Coding Horror çizgisi ile aynı, ama içeriği endüstriyel otomasyona yönelik olacak.

İlk başlarda mecburen çok fazla hit alamayacağım için makaleler bilgi verme amaçlı olacak ama daha sonra tartışmaya açık yazılar da olmasını istiyorum. Örneğin şöyle bir tartışma olabilir 'Bir PLC üreticisinin kendi cihazları içerisindeki tüm iletişim protokollerini açık halde kullanıcılarına vermesi mi daha mantıklıdır, yoksa bunu gizli tutup kendi yazdığı programları ücretsiz vermesi mi ama teknik desteğinin daha az olması mı daha uygundur, yoksa kendi yazdığı programları ücretli olarak satıp teknik desteği çok daha güvenilir bir şekilde vermesi mi daha uygundur?' gibi bir tartışma olabilir.

Veya daha teknik konular için, 'Bir otomatik depolama sistemi yapmak için aşağıdaki gibi bir sistem tasarladık, bunun açık noktaları neler olabilir, nasıl daha mükemmel bir hale getirilebilir ?' şeklinde tartışmalar da olabilir.

Tüm dünyaya açık olması için dili İngilizce ama dediğim gibi eğer beğenilen makaleler olursa onların Türkçesini hatta daha detaylısını https://www.kontrolkalemi.com içerisinde yazmayı tercih ederim.

İlginiz için çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,434
Mesajlar
917,585
Kullanıcılar
450,358
Son üye
Mss13

Yeni konular

Geri
Üst