Parafudr NH patlaması

Katılım
24 Haz 2021
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba, GES sahamızda 2 aydır çalışırken bi anda nh sigortaları patladı. Sebebini bulamadık. Şebekede 399-400 Volt civarı gerilim görünüyor bi usta bundan dolayı kaynaklı dedi fakat bana saçma geldi zarar verecek kadar yüksek gerilim değil bence. 10 adet 100kw invertör mevcut onlarda da sistemde kontrol ettik bir sorun görünmüyor akımlarda sadece gerilimleri 390-400 arası patlama olmadan 4-5 saat 400v civarı gerilim gelmiş. Parafudr nh şı 125A olarak takılmış bana düşük gibi geldi bu yüzden olabilir mi? Birde patlama olduktan sonra ana şalter toroid rölesi tutmamaya başladı. invertör 1,2,3,4,5 de sorun yok ama 6,7,8,9,10 invertörler tam yüke girince tek başlarına yani mesela sadece 6. invertör kapalı iken 30A ayarlı ana şalter toroid rölesini attırıyor tam yükte bunun sebebi ne olabilir? Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • 122.JPG
    122.JPG
    59.3 KB · Görüntüleme: 16
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şebekede 399-400 Volt civarı gerilim görünüyor bi usta bundan dolayı kaynaklı dedi
Sağlam sallamış usta . 690 V AC nominal çalışma gerilimi . Test gerilimi kesin daha fazladır.
https://federal.com.tr/Kataloglar_TR/2020_Kataloglar/210421_sigortalar_ve_altlıklar.pdf
Kıçı kırık bir ev tesisatında bile kaçak akım sebeplerini bulmak saç baş yoldurucu olabiliyor . Sizinki gibi tesiste bunu bulmak kolay olmasa gerek . Bahsettiğiniz toroidalli kaçak akım rölelerinin özelliklerini paylaşmanız mümkün mü ? Bakalım bu işler için uygun mu ? Sanki durumunuz sistemde yük devreye girdikçe artan kaçak akımın en son röleyi açtırması gibi de duruyor . Bu noktada farklı sıralar deneseniz bence aynı durum gene olur .
 
Son düzenleme:
Sağlam sallamış usta . 690 V AC nominal çalışma gerilimi . Test gerilimi kesin daha fazladır.
https://federal.com.tr/Kataloglar_TR/2020_Kataloglar/210421_sigortalar_ve_altlıklar.pdf
Kıçı kırık bir ev tesisatında bile kaçak akım sebeplerini bulmak saç baş yoldurucu olabiliyor . Sizinki gibi tesiste bunu bulmak kolay olmasa gerek . Bahsettiğiniz toroidalli kaçak akım rölelerinin özelliklerini paylaşmanız mümkün mü ? Bakalım bu işler için uygun mu ? Sanki durumunuz sistemde yük devreye girdikçe artan kaçak akımın en son röleyi açtırması gibi de duruyor . Bu noktoda farklı sıralar deneseniz bence aynı durum gene olur .
Teşekkürler. Birde şöyle bir durum var invertörler nötr süz çalışan invertörlerden 4 kablo gidiyor 3 faz 1 toprka bağlı panoda da toprak barasına bağlılar 4. kablo ve 4 kablo da toroid halkasından geçirimiş böyle bir durumda sistem stabil çalışıyordu ama nötr olmadığı için toprak bağlı olduğu için troidin atmaması saçma değil mi? Bu rölelerin attırma işi patlamadan sonra olmaya başladı birde garip durum 1. invetörden 5. invertöre kadar sağlam 6. dan 10. a kadar ana şalteri rölesini attırıyor. (Barada sırası olarak paralel invertör sırası karışık değil.) (Kendi rölesini iptal ettik invertörlerin toprak bağlı doğru ölçüm yapmaz diye röle açıkken de kendi rölesinden invertörün kendi şalterini değil de yine ana şalteri attırıyordu bu arada) ana şalterin rölesinin fotoğrafını ekliyorum.
İnvertörler huawei kendi sisteminden baktığımızda Şebeke hattından bir arıza göstermiyor. Kendi invertörlerinden de bir arıza göstermiyor patlama olduğu saatler yani patlama sebebini bir türlü anlayamadık.
 

Ekli dosyalar

  • 21.jpg
    21.jpg
    93.2 KB · Görüntüleme: 13
Rölenizin ve toroidin PV sistemler için uygun olduğunu sanmıyorum. Sanki,B - Si tip olması lazımgelirdi diye düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • PV.pdf
    725.8 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,763
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst