pano montajında dar alanda malzemeyi sıkma sorunu

yeni mezun

Üye
Katılım
5 Mar 2015
Mesajlar
30
Puanları
1
panoda malzemelerin baraya sıkıca vidalanması gerekiyor. Bunun için tork aleti kullanıyoruz ancak bazen tork aletinin giremedigi dar alanlar olabiliyor. Bunu el yardımıyla pense gibi bir aletle yaptıgımızda gereken sıkılık bazen saglanamıyor. Bu yuzdende daha sonra baranın yanması gibi sıkıntılarla karsılasabiliyoruz. Torkla halledemeyecegimiz vidalamalar için baska onerebileceginiz bir alet varmı acaba ? Varsa yardımcı olursanız cok sevinirim
 
Demek ki panonun dizaynı hem montaja hemde ileride servis hizmeti vermek gerekirse uygun değil.

oonurr arkadaşımızın da önerdiği gibi lokma takımı ile kolla sıkılabilir ancak ne kadar kuvvetle sıkıldığını anlayamazsınız. Mantıklı olan pano dizaynı düzeltilmeli diye düşünüyorum. Ama Türk yapımız onu bir şekilde sıkarız diyoruz.
 
Civata, vida vs. sıkmak, meslekde en sevmediğim nefret ettiğim işdir. Hele hele motor klemensinde, zar zor sıkarsınız, cıvata köşeleri sıyrılır, bir daha sefere daha az sıkabilirsiniz ve , motor yanar.Çoğu kişi, ayağına üşeniruygun anahtar almağa gitmeye üşenir.
Tork anahtarı girmiyorsa, lokma takımından cırcır tabır edılen kolu kullanabilirsiniz.
 
Tork anahtarı zaten lokmaya çok benzer. Tork anahtarının girmediği yere lokmanın girmesini pek mumkun görmüyorum. Ancak bu tork anahtarlarının bir çok modeli var. Marka ve modele göre boyut ve uzunlukları değişiyor.

Ayrıca uzatma kolları ve oynar mafsallar da uygun noktalarda kullanılabilir düşüncesindeyim.

mafsalli-uzatma-kolu.jpg


pr_01_1153_max.jpg
 
PANONUN ANA GÖVDEDEN AYRILAN TABAN KISMI YOKMU DIŞARDA MONTE EDIP İÇERISINE ÖYLE KOYSAN BAĞLANTIYI EN SON YAPARSIN, GIRIŞ ÇIKIŞLARI.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,259
Mesajlar
916,275
Kullanıcılar
450,081
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst