Oturduğunuz Yerde Bilgisayar Başında Kompanzasyon Takip

Problem çoğu kez röle kaynaklı değildir. Bi düşünün 1-2 tane otomat atmış olsun ve ilave pay kondansatör eklenmemiş olsun. Veya kontaktörün biri kontakları yapışık kalmış olsun. 1 hafta o panoya da uğranmamış olsun. Oranlar çok güzel çıkar tahminim!!!. Bir de sıkıntılı bir yer ise, mevsimlik çalışan ve çok az akımların çekildiği bir tesis ise!!!
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayın kaelsemih:
Yazılım tamam ücretsiz. Fakat rölererin olduğu yere hariçten bir alet takılmıyor mu? Buda ücretsizmi, veya ne kadar?
 
Sayın faco48;
Aynı ortamdan izleme yapıcaksanız 800 mt ye kadar Kael rs485 usb convertor kullanmanız gerekir liste fiyatı 180 ytl.

Uzaktan izleme yapıcaksanız com port özellikli ethernet modem almalısınız fiyatı 150-1000 dolar arası değişiyor.

Diğer bir uzaktan izleme yöntemi ise gprs modem dir.Fiyatı 250-500 dolar arası.Gprs modem işletmenin internet imkanı olmayan yerlerde kullanılır.Haberleşme gprs üzerinden yapılır.
Uzaktan izleme ile ilgili şu an sadece marka vererek yardımcı olabilirim.
 
Semih bey:
İlginiz için teşekkür ederim
 
Pozitif yazılım yöneticileriyle fuarda tanışmıştık. Kael, elektropan, federal, entes gibi cihazların haberleşmesini pozitif yazılım hazırlıyor. Kendilerini her fırsatta tebrik ediyor, çalışmalarının ilerlemesi dileğiyle. tebrikler mysisgprs.
 
Sayın Fiko16
Yanlış anlaşılma olmasın diye cümlenizi düzeltmek istiyorum.Kael in uzaktan haberleşme ile ilgili bir yazılımı var ve bunu ücretsiz dağıtmaktayız.Rölemizi com port server özelliği olan herhengi bir ethernet yada gprs modem ve beraberinde gelen yazılım ile de kullanabilmektesiniz.Tabi eğer isterseniz.İyi çalışmalar dilerim
 
Ben Antalyada bu teknolojiyi yakından takip edenlerden birisiyim vede birçok firmayla görüşmelerim oldu aslında çok mantıklı ve pratik bir olay fakat uygulamada göründüğü kadar kolay değil şimdi siz diyosunuzki ben internetden bakacam evet yapılıyor benimde takip ettiğim yerler var ama firmanın size tam teslim olması lazım bilg ıp ve modem ayarlarını sahip olmanız lazım ki bunu kaç firma yapar
2:gps yoluyla buda mümkün ancak modem parası yüksek ve de firmalar sizden aylık 50 ile 100 arası server kiraları alyor buda 50 ytl ye takip yapan biri için zor bir ihtimal ancak 1 aydır bri sistemle ilgileniyorum sistem mükemmel işliyor ve bana aylık 10 ytl gideri var üstelik firmanın hırsızlık ,deprem,yangın gibi tehlikelerede önlem alabiliyosun
 
Sayın Arkadaşlar
Ethernet modem üzerinden haberleşme sanıldığı gibi değil.Doğru marka modemi kullanırsanız açtığınız port üzerinden sizden başkası o firmanın ip üzerinden bilgisayara giremez.2. konu ethernet modem direkt adsl modeme de bağlanabiliyor.Bu durumda zaten firmanın bilgisayarına girme imkanınız da olmuyor sağlam bir bilgi işlem sorumlusu varsa.
3. olarak gprs modem arkadaşımızın bahsettiği gibi pahalı ancak araştırırsanız kimseye bağlı kalmadan kendinizde takip yapabilirsiniz ve size en fazla aylık 5 ytl ye patlar(sim kart gprs kullanım bedeli)
Araştırırsanız şu internette bulamıyacağınız bilgi yok.İyi çalışmalar dilerim
 
bildiklerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
 
arkadaşlar bu konuda yaklaşık bi maliyet çıkarabilecek arkadaşımız varmı.ben sayaç okumak için kullanmak istiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,343
Mesajlar
916,850
Kullanıcılar
450,184
Son üye
serkan1111

Yeni konular

Geri
Üst