otomatik bariyer kendiliğinden inip kalkıyor !!!

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56
fabrika ana girişine yaklaşık 2 ay önce otomatik bariyer yapıldı. rf devreli ayrıca güvenlikten de manual açma kapama yapılabiliyor. güvenlik olarakda ayaklarda karşılıklı sensörler var. baştan herşey iyi güzeldi ama sonradan bariyer kendi kendine inmeye başladı. yapan firma ilk olarak topu kabloya attı (manual açma butonu kablosu) ve kablonun blendajlı olmadığını böyle oluncada polis telsizi, araba kumandası gibi rf ile çalışna aygıtlardan etkilendiğini belirtti. bizde kabloyu blendajlı yaptık. servis geldi bağlantıları yaptı fakat bu sefer kapı daha sık olrak kendi kendine inmeye başladı ve son olarak bariyer dün üretim müdürünün arabasını syırınca ortalık karıştı.

şimdi diyelim ki bu bariyer rf ile çalışan cihazlardan etkileniyor, o zman bütün rf ile çalşına kapılardamı sorun var. tabiki yok bence. ya rf devresi kalitesiz ya da teknik bi problem var bence benim tahminlerim bu yönde. sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir yardımlarınızı bekliyorum...

saygılar...
 
arkadaşımkumandan radyo kontrollümü eger öyleyse maalesef bu işi bizimkiler pek yapamıyor bildigim kadarıyla bu 433 mhz aralıgında bir frekansta olmalı bu ayar tutturulamadıgı için sorun yaratıyor senin devreyi pek tahmin edemedigim için blendajlı kablo konusunda bir şey diyemiyorum yalnız iki tip uzaktan kumanda var 1 karşılıklı görüşle olan ( tv kumandası gibi) 2 radyo kumanda tavsiyem radyo kumanda uting elektronik var belki sorununu çözer firmayla alakam yoktur saygılarımla
 
sn volcanoos
Ben ayaklardaki karşılıklı güvenlik sensörüne kafayı taktım.
Orada sensör olduğu halde arabayı nasıl sıyırdı ki?Eğer araba sensörün önünde iken bu işi yaptıysa sıkıntı rf de olmamalı.kontrol kartında led ler olması lazım.Şemada ise bu ledlerin ne işe yaradığı yazar.Biraz başında durup takip etme imkanınız varsa sorunu çözebilirsiniz(tabii bakımcı kontrol ederken asla arıza yapmaz ve bakımcı oradan ayrılır ayrılmaz arıza yapar genelde) Bizde RİP mi RİB mi ne öyle bir bariyer var.O da Rf ile kontrol edilebiliyormuşAma bizde kumandası falan yok.Eski bir bariyer.Çok şükür öyle bir sorun yaşamıyoruz.
kabloyu değiştirdiğiniz halde indiyse bariyerin servisi ya da üretici sizin arabanızın masrafını karşılamalı.
Bu arada olay benim başıma gelse sanırım üretim müdüründen çizilen bariyerin parasını isterdim :)
 
elektronik kartın tasarımmından olabilir. bide şey dicem anladığım kadarıyla 2 yerden kumanda ediliyor biri otomatik diğeri manuel ve manuelde sorun var . manuel kablosunu sökün otomatik te bi çalıştırın bakalım eğer problem yoksa manueld e bir şey vr oraları bir kontrol edin yok eğer tekrar yaparsa belki karttında tasrım hatası ve işçilik hatası olabilir

mantıken cevap veriyorum yalnız benimde pek bilgim yok bu sistemlerden
umarım yardımcı olmuşumdur.
 
Sayın volcanoos !
Aynı bariyerden çalıştığım site girişinde de var. Bizimde hem rf kumandalı hemde kablolu manuel kumandalı. Çok fazla anlamam fakat aklıma gelen birşeyi söylemek istiyorum. Kartın içinde jamper var. O jamperler kumanda içindeki jamperla aynı olmalı. Gerçi aynı olmazsa çalışmaz gibi geliyor ama genede bir bakmak lazım.

Birde araba geçerken nasıl oldu da geri açılmadı anlamadım. Sizin bariyerde bayağı bir sorun var. Montajı yapan firmayı sıkıştırın derim. Kolay gelsin.
 
sayın şef

keşke fabrikda firmayı sıkıştıracak kadar sorumluluk bilincinde olan kişiler olsa, firma da anladı zaten durumu gelip gidiyorlar sorun bizden değil diyorlar. dediğin gibi kapı ayağında jumperlar var ama pek kurcalamak istemedim doğrusu...
 
Selamlar;

Aslında bariyerin kapağını bile açmamalısınız, ürün garantili , firma beceriksiz, bu filmi sık görürüz, beceriksizce yaptıkları işler yürümeyince suçu hep müşteride ararlar.

Bütün bariyer kartlarında kapama emniyeti girişi vardır, normalde kapalı kontak veren bir emniyet sensörü (genellikle karşılıklı alıcı-verici veya yansımalı infrared ) bu girişe bağlanır, emniyet sensörü herhangi bir algılama sonucu kontak değiştirdiğinde kontrol kartı kapamaya asla izin vermez, sizin bariyeriniz arada bir cisim varken kapanıyorsa şunlar olabilir:

1. Emniyet sensörü arızalı veya yanlış bağlanmıştır
2. Kontol kartı arızalanmıştır
3. Redüktör arızalıdır.

Her üç durumda da bunu çözümleyecek olan işi yapan firmadır.

Harici butonlar normalde açık kontak start girişine bağlanır, kablodaki kısa devre bariyerin durup dururken kendi kendine açılıp kapanmasına sebep olabilir, Yeraltından boru içinde çekilen kablolarda bu tip arızalar sıkışma, ıslanma vb ile ilgili olarak sık görülür. teşhis kolaydır, uçlar kontrol kartı klemenslerinden ayırıldığında durum düzeliyorsa sorun kablodadır.

Rf konusuna gelince; kontrol kartı yakınında harici(kutu) veya üzerinde onboard kumanda alıcısı kullanılır. Modüle edilmiş şifreli kodla çalışır ve çevredeki aynı taşıyıcı frekanstaki rf'den kesinlikle etkilenmez, doğru düzgün bir ürün kullanıldıysa tabii..

Kimse ilgilenmez, sorunu kendiniz çözmek zorunda kalırsanız buraya kontol kartının en azından markasını ve mümkünse bağlantı kısmının fotoğrafını gönderin, neleri ne şekilde kontrol edeceğinizi tarif ederim.
 
sayın tyıldızak

ilgin için teşşekür ederim. bariyer arada cisim varken kapanmıyor o konuda sorunumuz yok. normalde açık durumdayken kendi kendine kapanıyor. ayrıca dediğiniz gibi firma beceriksiz her geldiklerinde topu kabloya atıyor. ayrıca bütün rf li cihazlarda etkilenir diyor. kardeşim madem etkilenir o zaman etkilenmeyen kapı yap. rf nin olduğu devrede jumperlar var. jumper ayarlarıyala oynasam sorun düzelir mi acaba? pazartesi imkanım olursa foto çekip burada yazarım tekrar...
 
Rf devre tabir ettiğiniz kısımdaki jumperlar muhtemelen hafızadaki kumanda kodlarını silmek ya da cihazı kayıt moduna getirmek içindir. Kumanda hassasiyeti ile ilgili bir ayar olması mümkün değil, zaten istenen hep maksimum kazançtır ki kumandayı olabildiğince uzaktan algılasın. Uzaktan kumanda doğru çalışıyorsa bu kısımda hiçbir şeyle oynamayın.

Son mesajınızdan anladığıma göre bu bariyer kontrol kartında otomatik kapama aktif sanırım, bunu iptal etmeyi becerememiş olabilirler. Zaten rf parazitle veya kısadevre olan kablo yüzünden start alıyor olsaydı, kapalı durumda iken de kendi kendine açılıyor olurdu.

Otomatik kapamanın aktif olması kart üzerindeki bir dip switch grubundan genellikle birinin konumuna bağlıdır. Kartla ilgili bilgi gönderdiğinizde bu problemi muhtemelen çözerim. İyi çalışmalar...
 
not:eek:tomatik bariyer sadece kendi kendine iniyormuş, kalkma durumu yok yani. ayrıca servis geldiği zaman bariyer uçlarından kesmişler fazla ağırlık var diye. ağırlıktan dolayı inme yapabilir demiş ve gitmiş :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,403
Mesajlar
917,309
Kullanıcılar
450,300
Son üye
objektifyorumcuofficial

Yeni konular

Geri
Üst