opc server

merhabalar

NIR nem olcum cihazı OPC server ile nasıl haberlestirebiliriz.Sistemde NIR cihazından okudugumuz nem bilgisini PLC ye gonderiyoruz fakat sistem surekli olarak duzgun calısmıyor.Bu surekli islem yapan bir sistem..nasıl bir iyilestirme yapılabilir acaba?
tesekkurler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kepware in üzerine opc server tanımam S7200 ile de 300 ile de haberleşebilirsiniz. Ancak custom made bir programa bunu nasıl entegre ederseniz bilmiyorum. ancak program yazmakla uğraşmıyayım derseniz size reliance Scada yazılımını önerim, opc server ile de bağlantı kurabilir ve tag ları kolayca buraya taşır, görüntüler ve kaydedersiniz. reliance 25 tag a kadar ücretsiz çalışıyor. kepware ve reliance i indirip bir dene
 
s7 200 gibi bir plcde kepware kullanmak pahalı ve gereksiz. Pcaccess çok başarılı ve amerikalıların yaptığı bir yazılım ve kepware yazılımına göre ucuz. Kepware s7300 ve 400 için çok iyi çünkü ayarlamaları çok basit. Simatic.net ayrı bir uzmanlık ister.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,409
Mesajlar
917,394
Kullanıcılar
450,317
Son üye
denizkurt000

Yeni konular

Geri
Üst