OPC Hakkında

sansal54

Üye
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
118
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,

OPC standartı ile ilgili merak ettiğim bir şey var. Bilgisayardaki opc sunucu ile harici bir cihaz (plc vs.) hangi arayüz üzerinden haberleşir, RS232 mi, RS485 mi, ethernet mi?

Teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
OPC hangi arayüz ile haberleşmek üzere yazıldıysa onunla haberleşir. Yani OPC için sabit olarak RS-232, RS-485, Ethetnet ile haberleşir demek yanlış olur. Simatic PLC' ler için örnek vermek gerekir ise bir firmanın yazdığı OPC sadece RS-485 üzerinden Profibus ile haberleşme yeteneğine sahip iken, başka bir firmanın Simatic PLC' ler için yazdığı OPC RS-485 ile Profibus, Ethernet ile endüstriyel ethernet, ve Profinet haberleşme olanaklarının hepsini içerebilir. Size kalan doğru ayarları yapmaktır. Bir OPC' nin hangi olanaklara sahip olduğunu bilgi dokümanına bakarak öğrenebilirsin. OPC standart bir protokol çıkışı demektir kısaca, cihazla nasıl ve ne şekilde haberleşeceği ise üreticinin inisiyatifine kalmıştır. Zaten OPC' nin var olma amacı da budur.
 
OPC bilgisayarınızdaki iki Programın haberleşme dinamik olarak haberleşmesidir aynı OPC'ye göre daha eski olan DDE gibi.

Program eklenen parametre ve adreslerdeki cihaza bakıp okuduğu veriyi opc olarak sunar(OPC SERVER). Bizim scadamız da(OPC Client) Ocp server dan okuduğu veriyi bize gösterir veya istenen herneyse onu yapar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,367
Mesajlar
917,049
Kullanıcılar
450,240
Son üye
Bayram.A

Yeni konular

Geri
Üst