Omron CPU 22 ERC Hatası

merrtcan

Üye
Katılım
17 Kas 2011
Mesajlar
32
Puanları
1
Arkadaşlar makinada cpu 22 plc var scu 41 ve da08c kartları üzeriğnde erc let birinde yanıp sönüyor birinde devamlı yanıyor neden olabilir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Kartların CPU ile haberleşmesinde problem olabilir, nadirde olsa elektrik kesintisi ya da dalgalanması sonucu olabiliyor. CPU'ya bağlanıp arıza mesajlarını kontrol etmek gerekir. Muhtemelen kartları yeniden konfigüre etmek sorunu çözecektir, daha önce analog girişte böyle bir sorun başıma geldi.
 
Nasıl konfigüre edilecek adresler nasıl bulurum bilgi verirmisin.
 
Önce plc'ye bağlanıp hata koduna bakın, daha sonra donanım konfigurasyonunu kontrol edin. Analog çıkış konfigurasyonu basit, kullandığınız çıkışları enable edip ayarlıyorsunuz, kullanılmayanları disable ediyorsunuz. Aşağıda bir örnek var. İki kartın manuellerini Omron sitesinden bulup, erc ledinin durumuna göre hatayı da tespit edebilirsiniz.
 
Örnekten resimi işaret ettim, orada analog kart üzerindeki bir giriş konfigüre edilmiş, diğerleri kullanım dışı bırakılmıştır. Kart ayarları bu şekilde yapılıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,538
Mesajlar
918,387
Kullanıcılar
450,538
Son üye
kadir.topcu

Yeni konular

Geri
Üst