okul kompanzasyonu yardım

palo

Üye
Katılım
27 Mar 2007
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar okula kapasitiften ceza gelmiş yardım amaçlı kompanzasyonunu kontrol ettim ve sadece bilgisayar dershanesi sigortaları devrede iken entes rg3-12 cs röle nin 2 fazında -0.95 -0.80 arası değrler geciyor ve röle devreye kondansator almıyor ve kapasitif sürekli artış gösteriyor bilgisayar dershanesinde 20 tane falan bilgisayar var birde sadece ana bilgisayar için güç kaynağı mevcut bu durumu nasıl düzeltebilirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Okulların çoğunda bu dert var... Bilgisayar sınıfının sigortalarını devre dışı edince bu durum kalkıyor değil mi?
Burayı devre dışı çıkar ve 5-10 tane flüoresant lamba devreye al değişik katlarda , röle ne gösterdi? Reaktife döndü mü?
 
dershanedeki bilgisayar bölümüne bir şönt reaktür bağlayarak sorunu çözebilirsin
 
Ben daha önce okullarda bu sorunu çözmek için şönt reaktör kullandım.Ama bir daha lazım olduğunda ALRON RED kullanacağım.
 
hiç gerek yok o kadar maliyete takın bir tane mekanik balans her faza ayrı ayrı
olsun bitsin
 
şönt reaktöe ile problemi çözebilirsin...
 
1000 W lık balastla sorunun çözüldüğü yerler var...
 
evet bilgisayar dershanesinin sigortalarını indirince durum düzeliyor.ben her faza 40w lık mekanik balasta faz nötr girerrek paralel bağladım ve durum düzelmişti fakat balastlar bir süre sonra aşırı ısındığı için söktüm.bu yüzdden geçici olarak ups leri devre dışı bırakacam. birde şuan değler kapasitif %0.17 endüktif ise %0.08 lerde cezayı gösteriyor. bu cezadan kısa sürede kurtulmam için ne yapmam gerek
 

Forum istatistikleri

Konular
128,339
Mesajlar
916,823
Kullanıcılar
450,180
Son üye
oskaya_44

Yeni konular

Geri
Üst