OG trafo kesicisi açma problemi

Dogrusu zaten Scada ekraninda eksi olarak gorulmesi
Arti olarak goruluyorsa reaktif basmiyordur
Sayacinizin 7.8.0 endekslerini
Kontrol edin atlama varsa hatta basiyordur yok eger basmiyorsa ikaz kartinizda bir problem yada scadadan ikaz kartina gelen miliamper lerde sorun vardir selamlar

Scada ekranın da değil sepam da eksi görünüyor. Ama asıl soru şu idi.. Yönlü koruma nedir? Ne işe yarar? Sepamda görünen güç değerlerinin eksi olması akım trafosunun ters bağlanmış olmasından kaynaklı olmaz mı? Gönderilen aktif güç artı iken gönderilen gönderilen reaktif güç neden eksi? İç ihtiyaç olarak mı çekiyoruz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
05fdacc7f5f2dd926b0ddab1b092cf6f.jpg
 
Abi bilmem gorunuyormu
Fakat bizim scada ekraninda bastigimiz aktif guc eksi gozukuyor bu lojik bilgide entes enerji analizoru mp63 ten geliyor
Bu arada sepam nedir ben bilmiyorum
Konu dagitmak istemem ama
Selamlar
 
Ozelden mail at net atarim
Rica ederim yardimi sewerim
 
Hattınızın beslemiş olduğu devredeki akımlar dengelimi, dengeli ise beslenen yük içinde tristör kontrollü cihazlar varmı, var ise bu cihazların özellikle giriş devrelerindeki capasitelerde arıza varmı.

Trafonuzda sorun olabilir. Özellikle primer devresinde. Başıma geldiğinden biliyorum.

Sepam kullandığınızı söylemişsiniz. Peki Topraklama hatasından dolayı dengesizlik akımı nominal akımın % ? kaçı yapılmıştır. Eğer bu değerler aşırı derecede küçük bırakılmışsa kendi kendine açtırma olayları olabilir. Malum sepam akım dengesizliğini topraktan açma olarak görüyor. (ekstra toroid akım trafosu kullanılmıyorsa)


Hocam merhaba,

yaklaşık 9 km lik 31,5 kv hattımız mevcut. 3 senedir faaliyette olan bir santraliz. Ve günde min 3 kere max 15 kere og kesicimiz toprak hatadan açma yapıyor. hattı gezdim. fotoları ekte gönderiyorum. ayrıca tedaş fider sepamındaki açmalar şu şekilde;

Açma1,

1. 34A
2. 69A
3. 76A

Açma 2,

1. 79A
2. 28A
3. 24A

Açma 3,

1.103A
2. 83A
3. 53A

Açma 4,

1. 52A
2. 98A
3. 73A

Toprak hatadan açıyoruz. Toprak hata da diyelim ki fazın birine dal değiyor. O faz 0 A olarak göstermez mi? Onun haricinde hatta gözle görülür sıkıntılar 3 -5 tane ama sadece toprak hataya sebebiyet verecek olan ağaç yaklaşmasıdır. İzolatörün kırık olması sıkıntı oluşturmaz diye tahmin ediyorum. Tabii yalıtımı zarar görmediyse.
 
Toprak hataya kuşlarda yol açar. Kuşların açtırması ağaçların açtırmasından çok çok fazladır. Ağaçlar sadece rüzgarlı havada aktif hale gelir.
 
Ie > aşırı akımdan, Ie >> kısa devreden açma demektir.Toprak arıza ile ilgisi yoktur.Dev-
renizde toroid varmı ?Toroid var ise,kablo zırhı topraklamasınının,toroidin içinden ,şema-
sında görüldüğü şekilde geçirilmesi gerekir.O / C 3 ayarınızı,gözden geçirip, sorgulamanızda
yarar var.Şnayder'den yardım talebinde bulunmanızda yarar var.
[quote uid=15102 name="fahri yetiş" post=151170]Ie &gt; aşırı akımdan, Ie &gt;&gt; kısa devreden açma demektir.Toprak arıza ile ilgisi yoktur.Dev-<br />renizde toroid varmı ?Toroid var ise,kablo zırhı topraklamasınının,toroidin içinden ,şema-<br />sında görüldüğü şekilde geçirilmesi gerekir.O / C 3 ayarınızı,gözden geçirip, sorgulamanızda<br />yarar var.Şnayder'den yardım talebinde bulunmanızda yarar var.[/QUOTE]<br />Peki fahri hocam<br />L2 &lt;&lt;&lt;<br />Uc defa denden isareti goruyorum<br />Bu nedemek acaba<br />100milisaniyede og abb kesicim acma yapiyor <br />Vacum breaker bu arada modeli
 
Toprak hataya kuşlarda yol açar. Kuşların açtırması ağaçların açtırmasından çok çok fazladır. Ağaçlar sadece rüzgarlı havada aktif hale gelir.

Tamam hocam yapar biliyorum. Peki açma akımlarından bir yorum yapabilir misin? toprak hata da topraklanan faz, 0A olmaz mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst