Nokia Lumia 900 incelemesi

M.Ozkan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
19 Ocak 2007
Mesajlar
977
Puanları
156
Selam Arkadaşlar;


Geçenlerde Almanya'da bulunan bir arkadaşımın Türkiye'ye gelişi sebebiyle Nokia'nın merakla beklenen telefonu Nokia Lumia 900 getirttim ve bu telefonu almayı düşünen kişiler için faydalı olabileceğini düşündüğüm bir kaç iyi ve kötü özelliğinden bahsetmek istiyorum.

Lumia 900 Nokia'nın telefon üretimindeki tarzı için bir devrim niteliğinde. Alışılagelmiş üzere Symbian ve türevleri işletim sistemlerini Windows 7 Phone ile değiştirdiler. Ancak bana göre WP7'nin akıllı telefonlar için daha çok ekmek yemesi gerek.

Özelliklerinden bahsedecek olursak:

1- 1.4Ghz işlemci ve 512MB ram sayesinde telefon çok hızlı ve tepki süreleri mükemmel. Asla gecikmiyor ya da saçma sapan işler yapmıyor. Bu açıdan piyasadaki en iyi ürün olduğunu söyleyebilirim.
2- Telefon tamamen PC gibi davranıyor ve açıkcası bu huyunu pek sevmedim.
3- Görünüşü mükemmel 4.3" lik AmoLed ekranı sayesinde çok net ve gerçek bir görüntüsü var.
4- 8Mp Carl Zeiss kamerası var ve resim kalitesi gayet iyi.
5- Melodi ve uyarı sesleri biraz düşük çoğunlukla telefon cebinizdeyken duymuyorsunuz. Alarm sizi çoğunlukla kaldırmıyor.
6- Eğer telefonunuzu benim gibi çok kullanan birisi iseniz şarjı 24 saat gidiyor. Ortalama günde 1.5 saat konuşma 50 SMS, internet vs.
7- Wirelles ve Bluetooth var. Ancak Bluetooth üzerinden dosya transferine şimdilik izin vermiyor. 500 € luk bir telefonunuz var ancak Blutooth ile en eski telefonların bile gönderip alabildiği hiç bir dosyayı alıp gönderemiyorsunuz. (En kızdığım özelliği de bu)
8- İyi bir 3.5" kulaklık ile mükemmel ses kalitesi almanız mümkün. Örneğin Senheiser kulak içi kulaklık ile kendinizi kaybedebilirsiniz.
9- Müzik çaları çok ortalama 2000 parça içerisinden istediğinizi hemen bulabiliyorsunuz.
10- PC ile bağlantısını tüm Windows Phone telefonlar gibi Zune adlı bir yazılımla sağlıyor ancak hayal kırıklığı diyebilirim. Sadece telefonunuzla senkronizasyon yapabiliyorsunuz (Müzik ve resim)
11- Dosya sistemi tamamen kapalı. Telefonunuzun içeriğine kesinlikle erişemiyorsunuz. PC'lerde telefonunuzun belleğini görmüyorlar.
12- 16GB dahili hafızası bulunmakta ve bunun 1,5GB ı kendisi için ayrılmış. yani kullanabileceğiniz alan 14.5GB ve SD kart desteği yok.
13- Navigasyon özelliği o kadar iyi ki başka marka cihazlarda kesinlikle bunun olduğunu sanmıyorum. Navigasyon, i-Phone gibi internet bağlantısına ihtiyaç duymuyor ve bina içerisinde olsanız bile saniyeler içerisinde uyduya bağlanabiliyor. Türkiye haritası desteği ve Türkçe navigasyon seslendirmesini de unutmamak lazım.
14- Telefonunuzu kaybettiğiniz ya da çaldırdığınız zaman açık olduğu sürece internet üzerinden yerini bulabiliyorsunuz.
15- Windows live ya da facebook gibi sosyal medya sitelerine bir tıkla bağlanabiliyorsunuz e Windowslive profilinizdeki kişi listeniz telefonunuza contact olarak ekleniyor.
16- Şu anda Türkiye'de satılmıyor çünkü Microsoft henüz Türkçe dil desteği çıkartmadı.
17- Telefon hem USB'den hem prizden şarj olabiliyor.


Özetle genel anlamda donanımsal olarak çok iyi ancak WP7 yanlış bir seçim olmuş. En eski telefonların bile yapabildiği bir çok özellik bu telefonda henüz yok. Ben bir Microsoft ürünleri savunucusu olarak diyebilirim ki Windows Phone 7 olmamış. Bu telefona bu yazılım yetmemiş. Microsoft'un bu konu üzerinde daha çok çalışması gerekiyor.

İlgilenen arkadaşlara faydalı olması dileklerimle.


http://www.nokia.com/us-en/products/phone/lumia900/specifications/
 
n8 ile birebir takas sansım olsa degişmem tşkler hocam :)
 
N8 kullanmadım bilemem. Ama şu anki haliyle gelişime açık bir telefon Lumia 900. Çok eksiği var.
 
nokiayı severim :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,009
Kullanıcılar
450,224
Son üye
Emir123123

Yeni konular

Geri
Üst