Nötrde Neden Faz Görünür?

elk_54

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
121
Puanları
1
sayın ustalar 4 priz yan yana birinin nötr yok en baştakinden çekeyim dedim çarpıldım.bakıyorum faz başka toprak ortada nötrdede kontrolkalemi gösteriyor ve elleyince çarpıyor seri lamba ile faz nötr arasını ölçtüğümde 110 volt gözküyor.teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Seri lamba ile baktığın için ölçmüş olduğun gerilim o yüzden 110 V görülmesin ustam . Eğer seni çarptı ve sen elektrik olduğunu gördüysen devreyi tamamlayamıyor nötr üzerinden dolaştırıyor. Senin sıkı ve sağlam bir nötr bulman lazım belki bir tablodan belki buattan en yakın yer değil en güvenli yeri bulmanı tavsiye ederim...
 
teknobilim74 de katılıyorum nötür devre tamlamıyordur nötürde kopukluk vardır
 
kesinlikle nötr devreyi tamamlamıyor. saglam bir yerden nötr bulmalısın...
 
o 4 pirizin baglı oldugu buatta lamba devresi var ise işin çok kolay buatı aç pirizden gelen nötr kabloso ile lambaya giden ile aynı birbirine mi baglı bazen pirizlerde nötr ile topraklama karışabiliyor bu durumda zayıf bir topraklama var kontol kalemi gösterebilir ancak baglantilar dogru ise sigorta kutusuna kadar gitmen lazım ordada nötr de elektrik varsa sayaç a ordada var ise 186 elektrik arıza servisini aramalısın
 
nötr nasıl dönüş yapar nötr olmadan peki priz nasıl çalışır.anlamadım.
 
kesinlikle nötr yok başka şey arama
 
Arkadaşım 4 prizden 3ü sağlıklı çalışıyor mu? muratarat ın da dediği gibi nötr ve toprak karışmış olabilir. ama toprakta da gerilim olması olağan bişey değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst