mutfaklardaki tehlike

rexrex

Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
169
Puanları
1
Yaş
48
herkese selamlar 4yıl kadar önce başımızdan geçen bir olayı paylaşmak istedim sizlerle..

sabah saatlerinde kapı ve zil durmadan çalıyordu sinirlenerek kalktım kim bu densiz diye ve ev sahibi gelmiş mutfak yanıyor diye bağırdı hemen ilk iş olarak elektriği kapattım oda doğalgazı kapattı mutfağın kapısını açtığımda fırın üstündeki aspiratörün yandığını gördüm yangın baya ilerlemiş ve dolaba çıkmaya başlamış aklıma tvde izlediğim itfaiyenin müdahalesi geldi odadan bir battaniye aldım ve küvette ıslattım iyice aspiratörü yakalayıp arasına aldım ve yerinden söküp camdan dışarı boş alana attım kalan ufak yangınıda suyla söndürdüm neyseki ..

ve çıkış nedeni elektrik kaynaklı deniyorya kısmende olsa evet asıl sebepse yağlanıp temizlenmiyen ve elektirik gidiyor diye yemek ve kızartma yapılırken açılmaması burada biriken yağlar motoru tamamen sarmış normal olarakda yanmıştır tabiki şimdi bunda elektirikmi suçlu yoksa temizliği yapılmamış cihazmı kararı sizlere bırakıyorum aman siz siz olun mutlaka bu cihazların temizliğini bugün kontrol edin ve ettirin ihmale gelme biz ucuz kurtulduk bu sorundan...
 
öncelikle geçmiş olsun. aslında hiç dikkat etmediğimiz bir şey seninde dediğin gibi kızartma gibi yiyeceklerden dolayı aspiratör yağlanıyor. sanırım hiç temizlemediğiniz içinde böyle bir şey olmuş. Allahtan daha fena bir şey olmamış. tekrar geçmiş olsun.
 
Bizim Başımızada Gelmişti Bu Olay Gerçekten Üzücü
ALLAH herkesi Kazalardan Belalardan Kötülüklerden korusun.
 
Geçmiş olsun.
Benzer olay hep başa gelir.
Mutfak ocak ve aspiratörlerine dikkat etmek lazım.
Gemilerde çalıştığım zamanlarda da yoğun kullanımdan ötürü sık temizlenemeyen ocak havalandırmalarında ufak tefek yangınlar olurdu.
 
Konu tehlikeden açıldıysa hepimize bir tehlike daha.
gerci hem tehlike, hem dikkat, hemde garip bi olay.............

Bundan 4-5 yıl önce dayımın komşusu elektrik çarpmasında vefat etti. Olay ise söyle...
Eve gündüz elektrikçi cağırıyorlar, elektrikçi ufak tefek elektrik arızalarını yaptıktan sonra
duvara askılık asmak için matkapla delik deliyor ve askıyı asıyor. işi bittikten sonrada
gidiyor. Elektrikçinin işi bititince...
Ev sahibi adamda işe gidiyor. Gece saat 12 gibi işten eve geldiğinde banyo yapıyor. Banyo yaparken elektrik çarparak ölüyor.

Elektrikçinin askılık için deldiği yer sıva altı elektrik tesisatina ve metal su borusuna denk gelmiş. Attığı düvel ve vida faz kablosuna oradanda su borununa değmiş.
Evin hanımıda akşam bulaşık yıkarken muslukta elinin karıncalaştığını hissetmiş ama
hiç anlam verememiş. Bi şekilde direnç oluşmuş, vida faz teline ve su borusuna değdiği halde sigartada atmamış.

ve malesef dayımın komşusu banyo yapaken elektrik akımına maruz kalarak. garib bi şekilde vefat etti.
 
Allah böyle kazalardan herkesi korusun........
ben de bi eve arızaya gitmiştim evin banyosuna sıra geldi lambayı takarken baktım tam duş bataryasının üstüne priz yapılmış hemen prize baktım enerji gelior ....evsahibine durumu anlattım ve o prizi buattan iptal ettim....bunu yapana elektrikçi mi diyecez yoksa katilmi yoksa başka bi şey mi kararı sizlere bırakıorum......
 
Oda bıseymı adam banyoda yerden 60 cm e prız yapm8ıs vede elektrık kacagı vardı of of
 
Arkadaşlar aspiratörlerin ocakla aspiratör arasındaki mesafede mutlaka dikkat edelim 65 cm olması gerekir eğer bunun altında ise lütfen montaj yapmayın yine böle yangına sebep olabilir iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst