multitek APT 160 intercom

Katılım
10 Ara 2008
Mesajlar
87
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar 10 bloktan oluşan bir sitede multitek APT 160 intercom santrali kullanılmış. sanırım bu santraller bir birleriyle bağlanılıp bütün siteyi birbirleriyle görüştürebilme ihtimalimiz varmış. yani bi toplayıcı santral ekleyerek bu işlemi yapabiliyormuşuz. bu konuda yardıma ihtiyacım var bu işlemi nasıl yapabilirim. konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
 
sitesinden aşağıya bazı notlar aktarıyorum.

ÇOK KAPILI ve ÇOK BLOKLU APARTMANLAR
APT-160 santralları en fazla beş kapı otomatiğini çektirecek rölelerle donatılmıştır Dolayısıyla en fazla 5 kapılı bir site veya apartmanda kullanılabilir.
Çok kapılı apartmanlarda veya tek santralın birçok bloğa hizmet edebildiği sitelerde birinci kapı KP terminaline diğer kapılarda tayin edilen boş numaralara bağlanır ve programla veya sistem projelendirilmesi sırasında bunlar diafon abonesi olarak tanımlanır. Herhangi bir diafonun santrala bağlantı şekli birinci kapı gibidir. Kapıların daireleri araması ve konuşma yapılıp kapının açılması birbirinin aynıdır. Sistem hangi kapıdan arama yapıldığını tespit edip sadece o kapının açılmasını sağlar.
Birinci kapı açma rölesi RÖLE MODÜLünde ve diğerleride BLOK KART ında bulunur. Blok kartında 4 er adet kapı açma,asansör çağırma ve aydınlatma otomatiğini çalıştırma rölesi mevcuttur.
Genelde çok kapılı apartmanlar veya çok bloklu siteler için kapı sayısı , bloklara ait daire sayısı gibi bilgiler fabrikaya verilerek sistem projelendirilir ve sistem sahada herhangi özel bir programa gerek kalmadan çalıştırılır.
SİTELERİN PROJELENDİRİLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:
Çok bloklu sitelere tek bir APT-160 santralı kurarak hizmet etmek mümkündür. Ancak blokların 40 tan fazla daireli olması ve bloklar arasındaki mesafenin çok uzun olması durumunda tek bir santral yerine bloklara ayrı ayrı birer santralın kurulması tavsiye edilir. Bu şekilde kablo masrafı ve Bakım güçlüğü azalacak ve daha da önemlisi sistemin güvenirliliği arttırılmış olacaktır. Her hangi bir arıza durumunda sadece o bloğa ait sistem devre dışı kalacaktır.
Her bir bloğun birbiriyle ve ana kapı ,güvenlik gibi yerlerle konuşabilmesinin veya gelen misafiri görebilmesinin istediği durumlarda ayrı ayrı kurulan santrallar bir toplayıcı santralla birbirlerine bağlanır. Bu sistemde herkes birbiri ile konuşabilir ve bir, iki veya üç farklı yer görüntülü telefonundan izlenebilir.
Bu gibi kapsamlı işler için fabrikayla temasa geçip projelendirme yapılması tavsiye edilir
 

Ekli dosyalar

  • mtk.jpg
    mtk.jpg
    94.4 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,536
Mesajlar
918,374
Kullanıcılar
450,534
Son üye
bacci
Geri
Üst