Motor isinma problemi

mcevikbas

Üye
Katılım
18 Nis 2010
Mesajlar
22
Puanları
1
Plastik enjeksiyon makinasinda bulunan 2 adet 37 kw ve 940 devir motorlar asiri isiniyor.Sogutma yetersiz oldugunu dusunuyorum. Pervaneyi degistirmeyi dusundum fakak piyasada uygun fervane bulamadim. Rotor mil capi 68cm piyasada bu capta pervane yok.yardimci olmak isteyenlerden destek bekliyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Evet akim degerleri normal
 
Motorun,70-80 derece ısınıyor olması,normal ve doğru seçim olduğunu gösterir.Fanda sorun olmadığı sürece değiştirilmesine gerek yoktur.Bu durum yeni çıkan bir durummudur ? Motorla birlikte,kondandatörlerdede ısınma gibi bir durum varsa,harmonikten şüphelenilebilir.Biraz daha geniş açıklama yapabilirmisiniz ?
 
Bu motorun pervanesi daha once degismis.sicakliklarida arkada 65 onde 80 civarinda.kontaktorlerin asiri bir isinmasi yok.
Hava sicakliklari artinca bu sorun basladi.gecen yil sargilari yanmis ben yoktum sebebini tam bilmiyorum.motor 24 saat calisiyor makina durus yapmadan calisiyor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kesiklimi / süreklimi çalışıyor.Kesikli çalışı-
yorsa etiketindeki çalışma sınıfı nedir ? Mo-
tora avuç ayası ile bastırdığınızda,elinizi 10-15 saniye tutabiliyorsanız sorun yok demektir.
 
Sogol moral verdigin icin olursa haber veririm
20170812_152326.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Motor,sürekli çalışma gurubuna uygun ( S1 ).Sizin motorunuz sürekli dur/kalk çalışıyor ise,bu nedenle ısınır.Sizin,birkaçgün önce eklediğim çalışma sınıflarından ( muhtemelen S5-S6 )sınıfı motor seçmeniz gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,534
Kullanıcılar
449,910
Son üye
citythunder

Yeni konular

Geri
Üst