motor hız kontrol cihazı arızası

arkadaşım motoru üçgen bağla u .v. w uclarının herhangıbı bırıne (v.w) uclarına uygun bı kondansator bağla (u.v) uclarını faz notr ver devrı düşürebılırsın 800 devır olur
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaş her bobin girişine aynı değerde direnç bağlayarak bu işi halladebilirsin.Direnç motor gücünden büyük olrsa iyi olur.
 
tabiki en uygun olanı yerine uygun sürücü takmak... direnç vs... zor iş tamir parası eğer yazılımsal değilse yeni sürücünun fiyatını bulacaktır. yeni sürücü almanı öneririm çünkü makineyi çalıştırmadığın zaman sürecindeki üretim zararın 1 sürücü parasını geçmesin. iyi hesaplamanı tavsiye ederim..

arıza bedeli + yapacağın üretim karı = yeni sürücü mü

yoksa

arıza bedeli + üretim zararı = 2 x (yeni sürücümü

karar senin
 
sen bence bir tane daha invertör al yada arızası çok sürmeyecekse tamir et sorunu bana yaz ben seni yönlendireyim
 
Arkadaş her bobin girişine aynı değerde direnç bağlayarak bu işi halladebilirsin.Direnç motor gücünden büyük olrsa iyi olur.

bu şekilde bağlarsan motor yanar çünkü inverter denilen alet frekans değiştime temelli çalışır asenkron motorda voltaj oynarsan frekansı değiştirmezsen motor gücü düşer.

reosta (dirençle) hız kontrolü yapılabilen 3 fazlı ac motorlar da vardır d motor diye geçer bunlarda normal asenkron motor gibidir ama rotorda da sargı vardır bunu bilezikle dışarıya alırsın rotorda indüklenen voltajı nekadar kısa devre edersen okadar hızlanır bu yöntemde de motorun beygir gücü kısa devre ye göre düşer veya yükselir böylece devir ayarlanmış olur

yani frekans inverterinden başka çare yok bukadar masraf edeceğine 1.1 kw cihaz en ekonomik çözümdür zaten
 
ya arkadaşlar alt tarafı 1.1 kw sürücü, bir işyeri sahibi için 1.1 kw sürücü fiyatı demek alt tarafı bi öğle yemeği parasıdır. işyeri sahibi yada fabrika sahibi bir gün biraz az yesin az gezsin de bi tane sürücü alıversin. bırak ta onu işyeri sahibi düşünsün. ben boyle olaylara çok kızarım , elektrikçi makinayı çalıştırmak için kendini yırtar , fabrika sahibi ise en lüks otomobillerle gezer fakat isyerine 2 tane yedek malzeme almaz. şımartmayın şu işyerleri sahiplerini bu kadar derim.
 
çok önemli ise yeni invertör almanı tavsiye ederim fiyatlarıda o kadar pahalı değil
 

Forum istatistikleri

Konular
128,378
Mesajlar
917,110
Kullanıcılar
450,256
Son üye
54yakari

Yeni konular

Geri
Üst