mitsubishi plc ile hidrolik piston pozisyonu

Raichu

Üye
Katılım
1 Ağu 2009
Mesajlar
449
Puanları
16
Yaş
35
selam arkadaşlar

mıtsubıshı fx3g plc ile yaptığım bir makinesindeki sorunu bir türlü çözemedim
asağı yukarı hareket eden hidrolik pistonun asağı indiği mesafeyi lineer pot ile cm cinsinden ekranda görebiliyorum. makinadan istenen ekrana bir set değeri girilip hidrolik pistonu o set değerine getirip durdurmak ama set değerini en az 1 cm en fazla 3 cm geçince duruyor ve bu fark hiç sabit durmuyor. Ama beni şaşırtan mekanik sınır sivicinin sinyalide plc ye giriyor ve oradanda hidroliğin bobinini kesiyor ve hiç şaşmıyor. benim programda yazdığım ise sadece lineer pottan gelen cm ile set cm değerini karşılaştırıp bu siviçten gelen inputa paralel bağlamak oldu.

uzun süredir uğraşıyorum içinden çıkamadım yardım ederseniz sevinirim

teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Peki o sınır switch'i pistonun enson dayandığı noktaysa şaşmaz. Zaten daha ileri gidemeyecektir. Benim bildiğim mesela enjeksiyon makinalarında pistonları ara mesafelerde durdurmak için oransal valfler kullanılır. Bunun içinde analog sinyali plcde işlemen lazım. Normal bobin enerjisi kesilince tam noktasal durdurulamayabilir.
 
Çok kolay Aşağı haraket varsa (atalet aşağıya doğru kabul edelim) yaklaşımda önce pompayı durdur sonra valfi kapat.
Yukarı hareketinde yön valfinie paralel bir valf bağla ama bu valf ana yön valfinin debisinin 1/4 oranında olsun.
Bir nevi SP1 SP2 yap yağ debileriyle oynayarak.
İşim var türkçem için özür dilerim..
 
Yorumlarınız icin tesekkur ederim. Sayın egzantrik sivic hareketli asagı yukarı,sivice basınca kacırsa bile herseferinde aynı yerde duruyor. hidrolik motorunu durdurmayı denedim ama bu sefer pistonu bastıgı yuk erkenden durduruyor. Ben programdaki tarama sırasından yada tarama gecikmesinden şüpheleniyorum. Oyle cokta buyuk bir programda olmadı ama. Ugrasmaya devam ediyim braz daha :)

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
sisteminde seagte arkadasımın soylediği gibi valfe giden yağın debisi senin işini çözer.ek olarak bir bypass kullanılabilir.daha düşük bir basınç uygulayarak set edilen seviyeye yakın yavaşlaması sistemi kararlı çalıştırabilir.
 
Karşılaştırma ve toplama çıkarma işlemlerini kullanarak aşağıdaki gibi bir fonksiyon blok yaz aşağıdaki in out parametreleri olabilir

inAktuelDeger :Cetvelden gelen mm (real)
inSetDeger : Durmak istenen pozisyon mm (real)
inSetUstTolerans :Yukarıdan Aşağı harekette durma toleransı mm (real)
inSetAltTolarans :Aşağıdan yukarı harekette durma toleransı mm (real)
outToleransIcinde :Tolerans içinde, aktuel pos. tolerans içine girdi bilgisi(Bool) 1/0
outSetPozdanYukarida : Aktual Pozisyon Set Pozisyondan yukarıda(Bool) 1/0

Tolerans pencerelerini istediğin gibi kısıp açarak(değiştirerek),hareketin yönüne bakarak ve out bitleriyle istediğin gibi durdurabilirsin.
 
Son düzenleme:
leneer pottan kaynaklanıyor anolog okuma yapıyorsun anolog okumanın bir çevrim zamanı vardır lineer pot yerine yine lineer olan encoder prensibiyle çalışan cetveller vardır opkonda var ben sürekli kullanıyorum benimde mekanik aynı durumda ama bende yasğ ısısı yükselmedikçe mm hep aynı yerde durur kaçırsa bile mesala 100 mm istendi piston 110 durur ama her harakette 110 dur o sebeble sorun olan sorun anolog okumada bence
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst