minas a4p haberleşme sorunu

croniker

Üye
Katılım
13 Kas 2006
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Panasonic destek ve diğer arkadaşlar size elimde olan minas a4p serisi ile ilgili soru sormak istiyorum.

Elimde minas a4p serisi servo sürücü var.Ayrıca delta marka ekran ve plc mevcut.
Bu 3 ürünü kullanarak uygulama yapmak istiyorum.(Donanım bilinçli olarak seçilmiş değil tabiki elde olan ürünleri kullanmak zorunda olduğumuzdan böyle bir donanım ile iş yapmak zorundayız.) Delta da yapılan servo uygulamalarında servo parametreleri ekran haberleşmesi ile direk değiştirilebilmekteydi.Her bir parametrenin bir adresi vardı.Bu şekilde uygulamada hız ve pulse bilgilerini ekran ile sürücü arasında rs485 bağlantısıyla gerçekleştiribilmekteydik.

Fakat minas a4p serisi ile ilgili yaptığım araştırmalardan anladığım kadarıyla ekrandan rs485 ile sürücünün parametrelerine okuma/yazma yapamıyoruz.

O halde elimizdeki plc ile mi sürücü ile bağlantı kurup parametre okuması ve yazması yapmalıyız? Yani elimizdeki donanım ile sürücü ile nasıl bağlantı kurup parametre lerini değiştirebiliriz?

İyi günler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

Bahsettiğiniz gibi panel ve benzeri birçok cihaz Panasonic A4P sürücülerin protokolünü desteklemediği için direk haberleşme yapamassınız.

PLC nizin 485 portu üzerinden açık protokol ile sorgu yapmanız gerekmektedir.
Her gönderdiğiniz datayı hex formatında oluşturup CRC kodunu hesap edip sürücüye gönderdiğinizde sürücü size onay bilgisi gönderecektir.Bu işlem okuma veya yazma olabilir.
 
Arkadaşım Çok teşşekür ederim yardımın için.

"Her gönderdiğiniz datayı hex formatında oluşturup CRC kodunu hesap edip sürücüye gönderdiğinizde sürücü size onay bilgisi gönderecektir." demişsiniz.
Burda hex formatında oluşturmalıyız burasını anladım ama CRC kodu ile ilgili biraz daha bilgi verebilirmisiniz. İletilen verilerin doğruluğunu kontrol etme amacıyla yaptığımız bu kontrolü bizmi yapmalıyız.Ne nasıl yapılmalı.
 
Merhaba
şöyle bir örnek vereyim, sana gönderdiğim pdf in 15. sayfasında servoyu ON-OFF yapma komutları var, aşağıda servoyu ON yapmak için göndermen gereken komut sırasını açıklıyorum.

05h =========Sabit değer
Address======Slev adresi (1)...(32)
17h Status====Sabit değer
MODE =======Servonun ON olması için 1 yazılmalı
Checksum=====Bu komutların Hex toplamı

Örn:050117011E yi sürücüye gönderdiğinde sürücü ON konumuna geçer.

CRC mantığı bir çok cihazda değişiklik gösterir.(Hesaplanması farklıdır.)Burada şansınıza A4P de CRC, gönderilen hex komutların toplamı dır.

Umarım yardımcı olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst