Meslek seçini yardım...

hezarfen47

Üye
Katılım
9 Ocak 2023
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar merhaba sizden bir konuda tavsiye isteycektim. Meb'de öğretmen olarak çalışıyorum. çocukluk hayalim olan E.E.M bölümünü 36 yaşından sonra sınava hazırlanarak kazandım. şimdi 38 yaşındayım ve 2. sınıf bitmek üzere. bitirnce 40 yaşında olacağım. 40 yaşında mesleğe sıfırdan başlamak takdir edersinizki ciddi bir dejavataj. sizce hangi alana yönelmem bu yaştan sonra daha mantıklı olur?. ilerde kamudan isitifa edip özel sektörde çalışmayı düşünerek başladım ama zamanla kafam karışmaya başladı açıkçası ben artık bu bölümü bitirdikten sonra kamudan da isitfa etmeden yapabileceğim bir alana yönelmeyi de arşartırmaya başladım. zira işin içine girince bu yaştan sonra özel söktörde sanki sıfırdan başalayıp birşeyler yapmaya çalışmak hayal ettiğimi gibi kolay olamyacak gibi geldi. memurluktan isitfa etmem gerekecek. isitfa edipte pişman olmaktan korkuyorum. sizinlerin bu konuda bana tavisiyede edebileceğiz bir alan varmıdır? yani şu alanlara yönelirsen dışardan da çalışabilirsin veya şu alana yönelbilirsen yaşının dez avantajların daha az yaşarsın gbi. şimdiden teşekkür ederim.
 
*Çok geniş bir alan , Elektronik-Elektriğin hangi branşını/branşlarını seviyorsanız oraya yönelmek daha uygun olur.

* Kamuda milli eğitimde mühendis olarak çalışmaya devam etme ihtimaliniz var.
 
milletin ayağına gittiğin bir meslek dalını assllaa ve katta seçme de ne iş yaparsan yap derim başka da bişey demem
 
Teknik öğretmenliğe geçin.

Bu mesleği yaparken kendinizi geliştirmeniz için hem ortam hem imkan hem de zaman sunar size. Öğretirken öğrenirsiniz aynı zamanda. (mali açıdan da faydalıdır). İşi öğrendikçe, mesleği ve piyasayı tanıdıkça kendinize yol çizersiniz.Yeterince olgunlaştığınıza karar verirseniz o zaman istifa edersiniz.
 
Bende 32 yasında çok farklı bir bransın eğitimini aldım ve buna yönelik olarak Scada cı olarak suan işe başladım ve uğraş veriyorum ama zevklide oluyor.Şuan garanti olan işinizden ödün vermeden kendinize bu piyasada yer edinmeye çalışmak mantıklı geliyor. Fakat sosyal hayatı unutun belli bir süre...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst