Makina Mühendisleri

Selamun Aleyküm
Tüm forum sakinlerine hürmetler sunarız. Uzun süredir katılamadığımız kontrolkalemi ne inşAllah(c.c.) uygun bir zamanda fırsat bulur iletişim kurarız.
Soru üzerinden zaman geçse de manada ifade edilmesi gerekenler olur diye düşünüyorum.

Kısa katılımımızda mevzu olan konunun çok önemli olduğunu ifade eder, Elektronik ve Makina mühendisliği gibi temel mühendislik seçiminde Çift Anadal yaparak ikisini de bitirmenin dışında tercihin önemli etkilerin neticesinde gerçekleşmesi gerektiğini ifade eder; belki uygun ve yeterli zamanda tartışma imkanı buluruz.

İngilizce artık pek yabancı sayılan bir dil olmasa gerek. Birkaç Avrupa dilinin ardından Arapça ve bazı diller çok özellik katacaktır.

Mühendislikte piyasa işlerinin üstünde; zekaya dayalı mühendislik ve zekasal yönetim gibi başlıklarda değerlendirmeler yapılabilirse esasında birçok kişi ve mühendisin bilmediği gizli kısımlar ortaya çıkmış olur.

Bahsettiğimiz mühendisliklerin iş alanlarının yanı sıra; temel bilimlerdeki yeri ve zekasal tasarımdaki önemi ele alınmalıdır.

Nasip olursa bu mevzular konuşulabilir yalnız şunu aktarmak isterim. Zamanında üç Türk gencini 10 basamaklı iki sayıyı kağıt kalem vb kullanmadan çarpmak üzere tv ye çıkarmışlardı. Biri Mak. Müh.di ama diğerlerini hatırlamıyorum. Mak. Müh ilk cevaplamıştı ve yanlış sonucu bulmuştu. Ama diğerlerinden doğru yanıt gelmemişti ve doğru yanıt yine aynı Mak. Müh.den gelmişti.

Tercih hakkındaki soruyu soran arkadaşımızın son durumu bildirmesi hem kendisine yardımcı olanların hem de izleyenlerin tecrübe edinmnesi, bilgi sahibi olması açısından gereklidir.
Hayırlı günler Başarılar dileriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,353
Mesajlar
916,953
Kullanıcılar
450,210
Son üye
İsmlll

Yeni konular

Geri
Üst