mach3 te z ekseni için sürekli aynı derinlikte kesme işleminde sorun

z eksenine ait scale kısmına 1,00025 yazarsan bu iş olur mu? vigülden sonra 5 rakam desteklemiyorsa 1,0003 yazın veya matematik formüllerin olduğu yere z=z*1,00025 yazarsanız olur gibi :)

2000*1,00025 = 2000,50
sistem sürekli düz çizgi çizmiyor z ekseni sürekli yukarı aşağı in çık yapıyor bu dediğin olay çalışırmı sence o şekilde
 
deneyin bakalım sonuç ne olacak. :) z ekseni en üst noktayı sıfır alırsın aşağı doğru eksi veya artı farketmez alırsan olur gibi. makina yanımda olsa deneme yapardım ama siz deneyebilirsiniz.
 
Keçenin yıpranmasını ölçebilecek bir lazer düzeneği iş görebilir aslında. Çap küçüldükçe aynı oranda Z ekseni düşürülebilir.

Eğer yıpranma sabit bir şekilde oluyorsa, G-Code ları bir program ile tadil edilebilir gibi sanki.

Bu program okutulacak G-code larda katedilen mesafeyi hesaplayıp buna göre G-code ları yeniden hesaplayıp başka bir dosyaya bu hesaplamayla yazar ve bu şekilde CNC ye yüklenebilir.

Yanlız bu dönüştürme süreci iyi bir algoritmaya oturtulmalı ve tüm alternatifler hesap edilmeli yoksa istenmeyen sonuçlar olabilir.
 
Son düzenleme:
En mantıklı gelen prob kullanıcaksınız ve belirliyeceğiniz yolagöre takım sıfırlayıp başa döneceği bi post uygulayacaksınız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,070
Kullanıcılar
450,040
Son üye
rasimozcannn

Yeni konular

Geri
Üst