Mach3 output signal gecikmesi.

Katılım
22 Eki 2015
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba herkese iyi günler. Benim şöyle bir sorunum var yardımcı olursanız cok seviirim. Mach3 te çıkış sinyalleri 0.5 sn gecikmeli veriyor. Mesela yazıdıgm makroyla output1 aktif diyorum ve bunu m200 e yerleştirdim. Aynı şekilde kapanması içinde output1i deaktif yap diyorum bunu da m201 e yerleştirdim. Benım için aktif etme kısmı cok ilgilendirmiyor orda gecikme nerdeyse olmuyor gibi. ama deaktif yaparken 0.5 sn gecikmeli kapatıyor. Ben burda mach3 le plc ye giriş veriyorum bu arada. Bunun içinde mach3 den cıkan sinyaller ilk olarak röleye ordan plc ye geliyor. Ama aktif ederken sıkıntı olmuyor deaktif ederken problem oluyor.
 
m200 ve m201 içine yazdıklarını eklermisin buraya
 
m200 ve m201 içine yazdıklarını eklermisin buraya
Birisi için ActivateSignal(output1) diğeri içinde DeacivateSignal(output1) dedim. Ama bunlarla alakalı olacagını sanmıyorum çünkü kart sinyali geç veriyor. Bununla alakalı arastırmalarımda mach3ün yazılımcıları bunu mach5 de düzelticez diye söylemişler. Bu konuyu şikayet olarak veya çözüm bulmak amaçlı mache söylermişlerde onlarda öyle söylemiş.. Ama bizde bunu kendimizce plcden çözdük. panelden değer girilebilecek bir şekilde zamanlayıcı koyduk. Tasarım örneğin 5 sn sürüyorsa biz zamanlayıcıdan 4.5 sn olarak değer giriyoruz nerdeyse istediğimiz sonuca varıyoruz ama tabiki tam istediğimiz gibi olmuyor..
 
Kartın USB'mi?
 
O kadar gecikme olduğunu nasıl tespit ettin gözle mi? normal role mi kullanıyorsun.
 
O kadar gecikme olduğunu nasıl tespit ettin gözle mi? normal role mi kullanıyorsun.
Mach3 ten plc ye sinyal alıyoruz. Sinyali verdiğinde plc üzerinde zamanlayıcı saymaya baslıyor. Mah3 deki çıkışı pasif ettiğimde 0.5 sn yaklasık geç kapatıyor. Bunu da plc üzerindeki zamanlayıcıdan görüyorum.Normalde atıyorum kapatmak için m200 kullanıyorum , m200 geldiğinde 0.5 sn saniye sonra sinyal çıkısı pasif duruma geçiyor. Bu şekilde farkettim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst