Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tool ayarları nasıl yapılıyor?
şimdiden teşekkürler....
 
kullandığımız takım diyelimki 6mm freze çakısı. keseceği noktadan 3mm uzaklaşması gerekiyor. lazy cam de bu menü var (offsets , inside yada outside seçilebiliyor )fakat pro demo olduğu için gcode dosyası vermiyor.
 
demo için birşey diyemem. lisansını temin etmelisin :)
 
:)) bundan açıklayıcı bir cevap olamazdı.
aslında kalem yarıçapı kadar küçük çizim yaparsınız gibi yaratıcı cevaplar da bekliyordum.
saka bir yana diyelimki lazycamdan bu durumu çözemedik büyük çoğunluğun demo kullandığını var sayalım.
mach3 ü daha iyi tanımak adına;
mach3 üzerinde ( offsets Alt-F5 ) menüsü ne işe yarar buradan yapabilirmiyiz?
 
Lazycam cam uygulaması için profesyonel bir çözüm değil. Başka cam programlarında kodlarını oluşturman daha sağlıklı olur. Mach3 de takım yolu ile ilgili bir düzenleme yapamazsın. Cam programlarında takım yolu seçeneklerinde merkezden, merkez dışından yada merkez içinden vb. bir çok secenek mevcut.
 
bende aynı düşünceyle birkaç cam programları denedim bu seferde mach3 ile uyum sorunu çıktı. çok fazla cam programı var. henüz kendimce ideal bir program yakalayamadım.deneyen arkadaşlar, mach3 ile uyumlu gördükleri programları paylaşırlarsa herkez için faydalı olur sanırım. zannederim paralel porttan çalışan en popüler program mach3. çok detaylı oluşturulmuş olsada birkaç hamle bilmek yeterli. işin asıl detay bilinmesi gereken tarafı cam. oyüzden mach3 uyumlu cam programları zannederim pekcok arkadaşın işini kolaylaştıracaktır.
 
Hemen hemen tüm cam programları Mach3 ile uyumludur. Artcam içinde Mach3 ile uyumlu 4-5 tane post var. Type3 içinde de uyan var ama biraz sıkıntılıydı onun için yeni bir post derledim mesela. Kısacası Mach3 için post sorunu yok gibi birşey.

Bu arada özele mesaj attım okumadın sanırım.
 
merhaba ,arkadaşlar bu linkin tüm mesajlarını okumak bütün gecemi aldı fakat oldukça faydalı oldu benim için , 1 yıldır kendi yaptığım cnc mi kullanıyorum . mach3 kullanıyorum . bir çok ayarını kendi çabalarımla öğrendim. Görüyorumki mach3 ile ilgili daha öğrenilecek çok şey var .zaman içersinde bende tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Benim makinamda panter isminde yerli bir kart kullanıyorum.kartın röle ve limit swiçler için çıkışları mevcut . fakat ben mach3'den out çıkış alamadım program demo değil. amacım kullandığım kesici motorunun fişini takıp çekmekten sıkıldım. röle ile program dahilinde kapanıp açılmasını istiyorum. output ayarlarını yapıyorum. fakat dıagnostıc'de out çıkışları aktif olmuyor. acaba benmi yanlış yapıyorum. anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.
 
Kartın kullanım klavuzunda röle için 1 nolu pinin kullanılacağını göstermiş. Port and Pin ve output ayarlarını yazarsan belki yardımcı olabiliriz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,499
Kullanıcılar
450,124
Son üye
Ekolll

Yeni konular

Geri
Üst