M-70v Serisi CNC Kontrol Ünitesi Hakkında

ilhano1978

Üye
Katılım
28 Nis 2009
Mesajlar
242
Puanları
1
selam arkadaşlar

geçen gün gittiğim bir arızada gittiğim yerde
mitsubishi m70v serisi cnc kontrol ünitesi mevcuttu.Bu üniteye bağlı çalışan remote ı/o modulüde pano tarafında giriş ve çıkışlar için kullanılmış.Öncelikle sormak istediğim şu.Bu cnc kontrol ünitesinde ladder diagramı rahatlıkla görebiliyoruz.find yapıp istediğim giriş çıkış aktifmi izleyebiliyorum.Sormak istediğim şu :

1- ) cnc kontrol ünitesine gx developer programı ile bağlanabiliyormuyuz ?bağlanabiliyorsak eğer eternet üzerinden nasıl bağlanıyoruz.(eternet kablosu cross olmalı felan filan gibi şeyler duydum. )

2-) ip ayarları gerekliymiş sanırım..Bunu nasıl yapıyoruz ?

3- cnc parametre kısmında servo sürücülerin epeyce bir parametresi var.Bu parametrelerin ne işe yaradığını üzerindeki konnektorlerin bağlantılarını nasıl bulacağımız hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmıdır.


Saygılar ..



ip
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Evet GX den bağlantı kurabilirsin ama prosedürünü indirmelisin m70 parametre manuelden parametreleri tanımlarsın konnektör bağlantısını Makinanın elektrik kitabından bulabilirsin ve bu dökümanları mitsubishinin sitesinden indirebilirsin

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Gx tarafinda program yazarken surucu parametrelerini bu taraftami hallediyoruz?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst