mühürlenmemiş enerji kablosu

Katılım
29 Ara 2008
Mesajlar
99
Puanları
1
Yaş
61
Merhabalar

Market olarak işletilmekte olan işyerinin tahliyesi nedeniyle Market sahibi Kompanzasyon panosu nu söküp götürmüş fakat pano içinde sayaçlarda (Mekanik üç adet sayaç.aktif,reaktif,kapasitif)olduğundan ,pano gidince Üç fazlı antigron kablo boşta bırakılmış.Bu durumda yönetmelik ne diyor?Bilgisi olan varmı.Sayaçların çıkışları sökülüp mühürlenip iş yerinde kalması gerekmezmi.Mal sahibine enerji kablosu enerjili olduğundan Elektrik idaresi tarafından ceza verilebilirmi? Uygulama yönetmeliği ne diyor ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
market sahibi kiracı mıydı ?
kombanzasyon panosu kiralanırken yapılmamışsa daha sonra market sahibi tarafından yaptırılmışsa tabi söküp götürür. elektrik borcunu ödemişse ve elektrik abonesini kapattırmışsa geriye bir sıkıntı kalmıyor.
 
Market sahibi Kiracı .Fakat kiralamadan önce de bir Elektrik aboneliği vardı.Kompanzasyon panosunu götürebilir.Önceki abonelik te Üç fazlı Trifaze sayaç vardı.Şimdi ise sadece enerjili boş kablo bırakılmış.Pano benim deyip aldı.
 
mal sahibine ait olan kısımlara dokunmamışsa sorun olmaması lazım. trifaze sayaç olması ayrı kombanzasyon sistemine sahip trifaze sayaç olması ayrı kavramlar. misal kurulu güç 15kw ve üstü için kombi (reaktif güç ölçebilen ) sayaç takılmalı.(talep gücü 9kw ve üstü olmalı). Abone alırken çizilen ilk projede 15kw ve altı kurulu güç varsa ve trifaze sayaç kurularak abone alınmışsa kiracı (market sahibi) işletmeye başladıktan sonra 9kw güç safriyatı yapılmışsa güç artımı yaparak tadilat projesi çizdiriyorlar o zaman kombanzasyon sistemi tesis ediliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,176
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst