Logo Yardım

sromax

Üye
Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
30
Konu yanlış yerde oldugu için özür dilerim ama Yardıma ihtiyacım varbi devre kurulucak

start bastıgımda 1 lamba 10 kere yanıp sönücek 1 labmba durucak 2 lamba 10 kere yanıp sönücek 4 adet lamba olucak hepsi böle tekrarlıcak 4 lambadan sonra gene baştan tekrarlıcak Bi nevi yürüyen ışık

Mail:******************

Teşekkür ederim şimdiden
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Q lar arası geçişteki dalgalanmayı yeni farkettim bunu engellemek için sayıcıların girişlerini düşen kenar olarak düzeltirseniz sorun kalmayacaktır.
 
öncelikle paylaşım çok güzel ellerine sağlık.Ben birşey öğrenmek istiyorum;
Logo ile plc arasında ne fark var,logo yu öğrenen biri plc kullanabilir mi,
ikisi arasındaki büyük farklar neler.Logoyu öğrenen biri plc yapabilir mi?
 
PLC lerde tipik olarak 3 adet programlama dili vardır. 1-Ladder diyagram bilidiği gibi otomatik kumanda devre tasarımına çok benzer ve otomatik kumanda tabanı olan kişilerce sevilerek uygulanan bir dildir.
2- STL bu dil bir algoritma düşüncesi ve belli komutların alt alta yazılması ile hazırlanan bir programdır ve herhangi bir yazılım (basic, pascal, C, vs.) bilen kişilerce kolayca anlaşılır ve kullanılır.
3- FBD bu dil; lojik kontrol mantığından türetilmiş olup genelde dijital bilgisi olanlar tarafından tercih edilen bir dildir ve tam bu noktada LOGO! programlama dili PLC lerin FBD diline çok benzer bir yapı arzeder. Kısaca Logo yu öğrenen bir kişi öncelikle hazır blok ve fonksiyonları kullanmayı öğrenir ve ilave olarak PLC yi FBD diliyle kolayca programlar.
Ve ayrıca Siementen yapılan tavsiyeside önce logo, sonra s7-200 ve daha sonra s7-300-400 sırasıyla eğitimlerin daha faydalı olacağı yönündedir.
 
LOGO'da yapabileceklerin kısıtlı.ama basit projelerde çok yaygın olarak kullanıldığını gördüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst